El programa de voluntariat del Centre d’Acollida d’Animals de Companyia de Barcelona (CAACB) és un projecte que té com a objectiu buscar la implicació de la ciutadania en diverses tasques de suport que fan que la vida dels gossos i gats acollits al centre sigui molt més confortable, promoure l’adopció dels animals i fomentar la lluita contra el maltractament i l’abandonament. Forma part del programa de l’Ajuntament de Barcelona que promou la participació ciutadana en accions de voluntariat a través de les entitats de la ciutat, en el marc que estableix la Llei 25/2015, de 30 de juliol, del voluntariat i de foment de l’associacionisme.

Amb l’objectiu de proporcionar a la ciutadania l’oportunitat d’acostar-se als animals acollits al CAACB i donar a conèixer les tasques que s’hi duen a terme i la problemàtica de l’abandonament animal, així com d'oferir la possibilitat de contribuir a millorar la situació d’aquests animals mitjançant accions de voluntariat, ens adrecem a totes les entitats sense ànim de lucre que vulguin treballar i que treballin en l’àmbit de la protecció dels animals, per convidar-les a adherir-se al protocol base per a l’acció voluntària al CAACB, mitjançant la signatura d’un conveni amb l’Ajuntament de Barcelona.
 

Com puc fer voluntariat al CAACB?

Entitats sense ànim de lucre

Les entitats interessades a desenvolupar programes de voluntariat al CAACB ho poden fer presentant els seus projectes al Departament de Gestió i Protecció dels Animals.

Els projectes es poden presentar, com a norma general, durant tot l’any. Els projectes s’han de presentar d’acord amb el que estableixen el Protocol i les bases que regeixen la convocatòria. Les activitats que componen el Protocol de voluntariat al CAACB són les que es duen a terme en l’aplicació dels programes d’activitats proposats pels professionals del centre per treballar la reducció de l’estrès dels animals, la socialització amb persones i altres animals, així com la promoció i la difusió de l’adopció dels animals de companyia.

 

Persones interessades a fer voluntariat

En el marc del que estableix la Llei 25/2015, de 30 de juliol, del voluntariat i de foment de l’associacionisme, el CAACB no manté vinculació administrativa directa amb les persones que fan voluntariat al centre, sinó que s'articula a través de l'adhesió a les diferents entitats que tenen ja convenis de voluntariat.

Les entitats que col·laboren amb el CAACB actualment són:

Les persones interessades a fer voluntariat al CAACB poden posar-se en contacte amb les diferents entitats per conèixer els seus projectes, la missió i objectius de l'entitat i vincular-s'hi per fer el voluntariat.

Per a més informació, es poden adreçar les consultes a coordinaciovoluntariat.caacb@bcn.cat

 

Noia asseguda a la gespa d'un parc amb un gos

Persona voluntària acariciant un gat a les instal·lacions del Centre d'acollida

Persona voluntària jugant amb dos gats a les instal·lacions del Centre d'acollida

Persona voluntària donant menjar a dos gats a les instal·lacions del Centre d'acollida