Restauració i hostaleria

Restauració i hostaleria és l'especialitat de la col·lecció de la Biblioteca Barceloneta - La Fraternitat en el conjunt de les biblioteques de Barcelona.

La col·lecció s'adreça a les persones que treballen o volen treballar en l'àmbit de serveis: hotels i restaurants, bars i cafeteries, pastisseries, botigues especialitzades en menjars preparats i indústria agroalimentària. Un suport a la formació i a la inserció laboral dels futurs professionals, així com al desenvolupament i el reciclatge dels professionals en actiu del sector econòmic més viu del barri i de la ciutat.

Una selecció documental àmplia i actualitzada que conté, entre altres: revistes especialitzades, diccionaris, vocabularis, idiomes, temaris d'oposicions (ajudants de cuina governantes de pisos, etcètera) , manuals d'administració d'establiments (direcció d'equips humans, gestió financera, etcètera, per aconseguir la qualitat i els objectius econòmics) idees per atraure clients, normes de seguretat i higiene, prevenció de riscos laborals, tècniques de manipulació i conservació d'aliments, acollida i atenció al client, cuina per productes, indústria agroalimentària, espècies, cuines del món, receptaris i propostes dels grans xefs: preparació, presentació i acabat dels plats, tècniques com ara el càrving , rebosteria i pastisseria, postres, gelats i sorbets, servei i maridatges, tot tipus de begudes, sucs i batuts, infusions i tisanes, còctels, l'art dels sommeliers, etcètera.

Incorpora, a més, una mostra de novel·les i de pel·lícules al voltant del fet de cuinar, menjar i beure i els aspectes culturals relacionats: des de la història, passant pels hàbits culturals alimentaris tipus fast food , slow food , la literatura, el cinema, la música, etcètera.

La col·lecció "Restauració i hostaleria" és una proposta singular que, molt possiblement, sorprendrà els professionals del sector i també els paladars més exigents, gastrònoms, gurmets, bon vivants, tastaolletes...

Enllaços relacionats: