A causa d'una incidència tècnica és possible que en alguns serveis es produeixin talls puntuals.

Disculpeu les molèsties que aquesta incidència us pugui ocasionar.

Clubs de lectura 2021-2022

Clubs de lectura. Les Biblioteques de Barcelona us ofereixen més de cent clubs de lectura. Les inscripcions comencen dilluns 5 de juliol a través del portal d'incripcions.

Un any més, les Biblioteques de Barcelona us ofereixen una àmplia oferta de clubs de lectura presencials. Es tracta de persones interessades a compartir la lectura i el comentari d’obres diverses que, conduïdes per un expert, es reuneixen en una biblioteca un cop al mes, d’octubre a maig, en sessions d’una durada aproximada d’hora i mitja.

Els clubs de lectura oberts poden abastar una àmplia varietat de lectures, sense el fil d’un gènere, espai o temps històric concret.

Els clubs de lectura temàtics proposen un camí de lectures determinat per una temàtica, un gènere o un espai i un temps concret.

Les inscripcions als clubs de lectura presencials comencen dilluns 5 de juliol a través del portal d’inscripcions, que permet consultar tota l’oferta de clubs i les places disponibles.

Per a les inscripcions, tenen prioritat les persones que només han participat un any en un club de lectura i les que encara no ho han fet mai (les persones que en els darrers anys hagin participat en dos clubs de lectura només es podran inscriure si queden places disponibles). En cas de no assistir al 80% de les sessions, la plaça quedarà a disposició d’una altra persona preinscrita.

En algun cas, hi ha clubs de lectura que habitualment eren presencials que el curs 2021-2022 es faran en format híbrid (es llegiran llibres en format paper que es comentaran a través de videoconferència) o virtual (es llegiran llibres en format electrònic i la interacció entre lectors i conductors es farà a través de Tellfy, una aplicació per a dispositius mòbils). Les inscripcions per a aquests clubs de lectura també es faran a partir del 5 de juliol a través de Puntxarxa.

Clubs de lectura virtuals

A aquesta programació s’hi ha de sumar l’oferta mensual de clubs de lectura virtuals, una nova línia que promou la lectura i el diàleg a través de les noves tecnologies. Es tracta de clubs de lectura en què escriptors, editors, traductors i periodistes culturals conversen amb els lectors a través d’una app de missatgeria instantània (Tellfy) i per videoconferència. Una nova manera de llegir i de parlar de literatura que permet una lectura augmentada de les obres, que són en format digital (eBiblio).

Les inscripcions comencen uns dies abans de l’inici dels clubs de lectura virtuals, que cada mes s’ofereixen a través d’aquesta pàgina i dels canals de comunicació de Biblioteques de Barcelona.