“Bocaccio, temple de la Gauche Divine”

El Palau Robert estarà tancat fins a nova comunicació a partir del divendres 13 de març, a les 14 hores

Exposicions. L’impacte de la mítica sala de festes en la Barcelona i la Catalunya dels seixanta i setanta.

Bocaccio, la mítica sala de festes del carrer de Muntaner, 505, creada el febrer del 1967 per Oriol Regàs i que va tancar el juliol del 1985, va ser l’indret preferent de trobada de l’anomenada Gauche Divine.

No era només una discoteca on passar-s’ho bé, no era cap temple de la frivolitat, el pijerío i la burgesia, sinó que era el punt de reunió d’una generació de professionals liberals i intel·lectuals d’esquerra que excel·lien en els seus respectius camps: fotografia, música, arquitectura, disseny, moda, cinema, edició, literatura, etc.

S’hi trobaven, conversaven, connectaven, es fecundaven entre ells. S’ho passaven bé, però també fomentaven una creativitat que estava canviant la forma de ser i de crear del país.

L’exposició proposa un recorregut per fotos, objectes i tota mena de documents que testimonien l’empremta estètica i conceptual d’un lloc que va ser pioner en la creació d’una imatge de marca a través del marxandatge que va consolidar Bocaccio com molt més que una discoteca.

Horaris


El Palau Robert reviu la història de la sala de festes i club social Bocaccio, focus d´antifranquisme i de la Gauche Divine durant la dècada dels 60 a Barcelona en una època de canvis, mutacions i obertura.

"Bocaccio, temple de la gauche divine", comissariada pel periodista Toni Vall, explica l´impacte i la transcendència de Bocaccio en la vida política, cultural i social a Barcelona i Catalunya. El grup d´intel·lectuals d´esquerra (arquitectes, escriptors, fotògrafs, models...) que es trobava a la sala va assumir un paper rellevant dins la vida cultural i social de la ciutat i del país amb la generació de quantitat de noves propostes creatives.

Bocaccio, la mítica sala del carrer Muntaner, 505, creada el febrer de 1967 per Oriol Regàs i que va tancar el juliol del 1985, va ser l'indret preferent de trobada de l'anomenada Gauche Divine. No era només una discoteca on passar-s'ho bé, no era cap temple de la frivolitat, el pijerío i la burgesia, sinó que era punt de reunió d'una generació de professionals liberals que excel·lien en els seus respectius camps: fotografia, música, arquitectura, disseny, moda, cinema, edició, literatura etc. S'hi trobaven, conversaven, connectaven, es fecundaven entre ells. S'ho passaven bé però també fomentaven una creativitat que estava canviant la forma de ser i de crear del país..

L´exposició proposa un recorregut per fotos, objectes i tota mena de documents que testimonien l'empremta estètica i conceptual d'un lloc que va ser pioner en la creació d'una imatge de marca a través del marxandatge que va consolidar Bocaccio com molt més que una discoteca. Bocaccio va obrir la botiga BRM del carrer Enric Granados per vendre-hi els seus productes, alhora que organitzava viatges, obria sucursals, creava segells de llibres, cinema, disseny i música...

El relat expositiu es presenta en els àmbits A Muntaner 505, El temple de la gauche divine, La marca s´expandeix, Bocaccio i el territori, i Marxandatge, esdeveniments i espectacles.

Palau Robert - Centre d'Informació de Catalunya

Adreça:
Pg Gràcia, 107
Districte:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08008
Població:
Barcelona