“Objectes de desig”

L'entrada inclou les exposicions vigents en el moment de la visita. Degut a l'aforament de seguretat, consulteu les mesures per a la visita al centre

Exposicions. La relació i l’intercanvi entre el surrealisme i el disseny.

Des del començament el surrealisme es va inspirar en el disseny i els objectes quotidians. No obstant això, l’impacte que va tenir aquest moviment artístic sobre el disseny, especialment després de la Segona Guerra Mundial, és poc conegut.

L’exposició “Objectes de desig. Surrealisme i disseny, 1924–2020” explora l’intercanvi en totes dues direccions entre surrealisme i disseny, i juxtaposa obres d’art surrealista a peces de disseny destacades dels últims cent anys.

El disseny i els objectes quotidians van ser una gran font d’inspiració per al surrealisme i van tenir un paper crucial en la seva evolució. Menys conegut és l’impacte decisiu del surrealisme sobre el disseny, que ha tingut un paper cabdal per alliberar el disseny del dogma funcionalista segons el qual “la forma segueix la funció”.

L’exposició mostra aquest diàleg creatiu fascinant i continuat en juxtaposar obres d’art surrealista i peces de disseny per tal de revelar uns paral·lelismes que rarament s’han estudiat. També presenta pintures, escultures, objectes de col·lecció, cartells, revistes, llibres i fotografies, així com pel·lícules històriques. Entre els artistes exposats hi ha Gae Aulenti, Björk, Claude Cahun, Achille Castiglioni, Giorgio de Chirico, Le Corbusier, Salvador Dalí, Isamu Noguchi o Meret Oppenheim, entre molts altres.

Exposició produïda i organitzada en col·laboració amb el Vitra Design Museum.

Horaris


Des dels seus inicis, el surrealisme es va inspirar en el disseny i en els objectes quotidians. No obstant això, l´impacte que va tenir aquest moviment artístic sobre el disseny, especialment després de la Segona Guerra Mundial, és poc conegut.

En aquesta exposició s´explora l´intercanvi en totes dues direccions entre surrealisme i disseny, juxtaposant obres d´art surrealista i peces de disseny destacades dels últims cent anys.

Després de presentar-se oficialment el 1924 amb la publicació del Manifest del surrealisme d´André Breton, el surrealisme es convertir ràpidament en un moviment intel·lectual i polític internacional els membres del qual provenien de diversos orígens i disciplines, entre les quals l´escriptura, el cinema i les belles arts. El disseny i els objectes quotidians van ser una gran font d´inspiració i van tenir un paper crucial en la seva evolució. Menys conegut és, malgrat això, l´impacte decisiu del surrealisme en el disseny, que ha tingut un paper cabdal per alliberar el disseny del dogma funcionalista segons el qual "la forma segueix la funció". A la llum de la creixent crítica adreçada al disseny racionalista a partir dels anys trenta i, especialment, després de la Segona Guerra Mundial, el surrealisme va obrir nous camins que abordaven les emocions, les fantasies, les pors i altres qüestions existencials.

L´exposició aportarà llum sobre aquest diàleg creatiu fascinant i continuat, juxtaposant obres d´art surrealista i peces de disseny per tal de revelar uns paral·lelismes que rarament s´han estudiat. També s´hi inclouran pintures, escultures, objectes de col·lecció, cartells, revistes, llibres i fotografies, com també pel·lícules històriques. Entre els artistes exposats hi ha Gae Aulenti, Björk, Claude Cahun, Achille Castiglioni, Giorgio de Chirico, Le Corbusier, Salvador Dalí, Isamu Noguchi o Meret Oppenheim, entre molts altres.

Exposició produïda i organitzada amb el Vitra Design Museum
Patrocinada per Hugo Boss
Amb el suport d´Art Mentor Foundation Lucerne

CaixaForum Centre Social i Cultural

Adreça:
Av Francesc Ferrer Guàrdia, 6*8
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
La Font de la Guatlla
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona

Els usuaris que han vist això també han vist...

Centre Cívic Sant Andreu C Gran de Sant Andreu 111 (Sant Andreu)
Espai Expositiu del Meridià Pl Glòries Catalanes 36 (Sant Martí)
Casa Àsia C Bolívia 56 (Sant Martí)