Comunicat de la Biblioteca Bon Pastor sobre els desperfectes causats a l’exposició Tatreez

Exposicions d'entitats. L’exposició Tatreez, que estava exposada a la Biblioteca, va resultar malmesa per un acte vandàlic. Volem denunciar aquest acte, no només com una mostra d’incivisme, sinó com una agressió racista de caire islamòfob.

El passat 18 de juny, l’exposició Tatreez, de l’ONG Aída, que estava exposada a la Biblioteca Bon Pastor, va resultar malmesa per un acte vandàlic.

L’exposició es composa d’imatges i objectes d’un projecte d’emprenedoria a través de l’artesania en el que participen dones de Síria i Palestina refugiades al Líban.

Totes les imatges que mostraven dones vestint hijab (vel islàmic) van aparèixer amb els rostres guixats amb bolígraf.

Volem denunciar aquest acte, no només com una mostra d’incivisme, sinó com una agressió racista de caire islamòfob. El fet de que es malmetessin només les fotos on apareixien dones evidentment musulmanes, i que les guixades es centressin en els seus rostres, ens porta a aquesta conclusió.

El barri del Bon Pastor vol ser un espai d’acollida i de respecte de tota la pluralitat i la diversitat cultural, lingüística, religiosa i de tots els elements que conformen la identitat de totes les veïnes i veïns. No podem permetre que les actituds racistes i de discriminació quedin sense resposta.

Reivindiquem la biblioteca com un lloc de trobada i d’intercanvi, on totes les persones usuàries, vinguin d’on vinguin, creguin el que creguin, comparteixen coneixement, cultura i experiències, un lloc de reconeixement i de celebració de totes les diversitats que ens conformen.
Seguirem treballant perquè la biblioteca sigui un espai lliure de racisme.

El Bon Pastor, Barcelona, 28 de juny de 2019

*Davant situacions d’agressions islamofòbes, es pot denunciar a l’OND (Oficina per la no discriminació)