Technovation Girls Catalonia

Concurs. El 27 de juny se celebra la final de temporada, amb la col•laboració de Biblioteques de Barcelona i la participació del Primer Tinent d'Alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, a la cloenda de l’esdeveniment.

L’Associació Espiral, Educació i Tecnologia, com a entitat ambaixadora del programa Technovation Girls a Catalunya, organitza l’esdeveniment en línia de la final de la temporada del Technovation Girls Catalonia 2020.

Les Biblioteques de Barcelona col·laboren des de fa 3 anys en aquest projecte. L’any 2018 hi van participar 4 equips de la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra, 2 dels quals van passar a la semifinal mundial.

L’any 2019 hi van participar 20 equips de 5 Biblioteques de Barcelona, 4 dels quals van estar entre els 7  finalistes de Catalunya.

A l’edició de 2020 hi han participat 21 equips de 9 Biblioteques de Barcelona, 3 dels quals estan entre els 7 finalistes de Catalunya: la Biblioteca Sofia Barat (1 equip), la Biblioteca Clarà (1 equip), la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall (1 equip), la Biblioteca Montserrat Abelló (1 equip), la Biblioteca Jaume Fuster (1 equip), la Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda (1 equip), la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra (8 equips), la Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz (5 equips) i la Biblioteca Camp de l’Arpa – Caterina Albert (1 equip).

Technovation Girls és un programa i concurs global que busca motivar nenes i adolescents d’entre 10 i 18 anys perquè es converteixin en emprenedores i líders en l’àmbit tecnològic.

A partir de l’adolescència, la manca de referents i la percepció de la informàtica com un camp masculí desanimen moltes noies a continuar els seus estudis en aquest àmbit. Per això, motivar les joves per seguir aquestes professions és clau per tancar la bretxa de gènere.

Les bases del concurs consisteixen en identificar un problema o repte a què s’enfronti seva comunitat local i, a través de la feina en equip i amb el suport de mentors i família, idear, dissenyar i produir una solució tecnològica.

El programa, que porta gairebé una dècada en funcionament, ha tingut un impacte considerable en les participants: el 70% continua estudiant informàtica després de participar en el concurs, i un 26% es decanta per aquest camp en els estudis universitaris.

En aquesta edició 2020 a Catalunya han participat un total de 62 equips i 230 noies, dels quals 21 equips i 85 noies s’han format i han desenvolupat els seus projectes a les Biblioteques de Barcelona.

Equips de Biblioteques de Barcelona que han estat finalistes

WorldChangers2009Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra

LogiclubBiblioteca Poblenou – Manuel Arranz

inφnite πoneersBiblioteca Sofia Barat