Tallers #estàsON

Tallers #estàsON. Cada dissabte un taller diferent! Per a nens i nenes de 6 a 12 anys. Nous tallers: apunta-t'hi! Cal inscripció prèvia.

TALLERS PER A NENES I NENS DE 6 a 8 anys i de 9 a 12 anys

Dissabte 28 de setembre (11-13 h)
L’energia és vida (6 a 8 anys)
Mitjançant el joc i la creació d’un pèndol de Newton aprendrem com funciona l’energia i la classificarem segons renovables o no renovables i veurem com es transforma en altres tipus d’energia i, per tant, no es crea ni es destrueix. Això ho relacionarem amb la problemàtica amb el clima i l’efecte hivernacle i proposarem solucions alternatives que treballen i desenvolupen l’enginy i la creativitat dels infants.

Dissabte 5 d’octubre (11-13 h)
Dissenyem el nostre videojoc (9 a 12 anys)
En aquesta emocionant activitat, els infants es converteixen en programadors. Mitjançant l’ús de la plataforma de programació visual Scratch els participants tindran l’oportunitat de crear el seu propi videojoc a partir de diferents reptes que hauran d’anar superant.

Dissabte 19 d’octubre (11-13 h)
Maquetes voladores (6 a 8 anys)
A través del joc, i la creació de maquetes entendrem els mecanismes d’alguns objectes voladors amb lleis bàsiques de la física. Crearem petits propulsors voladors que després farem servir per jugar i aprendre com funcionen aquest mecanismes.

Dissabte 26 d’octubre (11-13 h)
Alimentació en acció (9 a 12 anys)
A través del joc, l’experimentació i les dinàmiques farem arribar la importància d’una bona alimentació, prestant molta atenció a aquells aliments rics en greixos i sucres que no contribueixen al nostre benestar i salut per finalment crear una balança casolana per mesurar els sucres d’algunes begudes.

Dissabte 9 de novembre (11-13 h)
STEAM fantàstic (9 a 12 anys)
A través de diferents experiments, reptes i jocs STEAM els participants hauran de crear una història de relat fantàstic. Mitjançant un experiment científic, utilitzant la tecnologia digital i la enginyeria amb la programació Scratch, fent pintura invisible i amb l’ús de problemes matemàtics els infants crearan i representaran el seu relat fantàstic.

Dissabte 16 de novembre (11-13 h)
Pintem amb els colors que ens dona la natura (6 a 8 anys)
Realitzarem diferents experiments i dinàmiques participatives per entendre com és la llum i de què està composta la llum solar. Descobrirem perquè el cel és blau i durem a terme experiments sobre l’energia relacionats amb la llum infraroja, la llum visible i la llum ultraviolada. Experimentarem amb la fotoluminescència i acabarem creant la nostra pròpia pintura extraient els pigments de diversos elements de la natura que ens serviran per pintar el nostre propi dibuix que ens emportarem a casa

Dissabte 23 de novembre (11-13 h)
Posa’t a prova amb l’STEAM (9 a 12 anys)
Farem moltes proves d’enginy, lògica i matemàtiques, haurem de superar reptes i desafiaments de manera cooperativa. En aquells reptes o proves més complicats obtindrem una recompensa, un líquid que haurem d’utilitzar a l’última prova i demostrar les nostres habilitats científiques.

Dissabte 30 de novembre (11-13 h)
Experimentem amb l’aerodinàmica (6 a 8 anys)
Aprendrem el concepte de l’aerodinàmica a través de diferents exemples com els avions o els ocells i crearem el nostre propi avió perfecte aerodinàmicament. Finalment construirem una maqueta amb un ventilador i un tub on els infants, a través de diferents tipus de material, hauran de crear una maqueta que voli dins del tub d’aire.

Dissabte 14 de desembre (11-13 h)
Dibuixem amb bolígrafs 3D (9 a 12 anys)
A través de diverses dinàmiques explicarem i entendrem què són les 3 dimensions amb les quals convivim. També farem diferents experiments com el de passar d’una maqueta de 2 dimensions a 3 dimensions o la creació d’un projecte propi a partir de bolígrafs que dibuixen en 3 dimensions. Finalment ens qüestionarem l’existència de la quarta dimensió.

Recordeu que per a la inscripció als cursos cal tenir el carnet de Biblioteques de Barcelona.

Places limitades.

Les inscripcions també es poden fer a la mateixa biblioteca.

Segueix i comenta aquests tallers amb l’etiqueta #estàsON.