La nostra biblioteca infinita

Biblioteca infinita. En el marc de l’exposició «La biblioteca infinita», t’oferim un cicle de cinc activitats, a càrrec d’Anna Pahissa, que tindran lloc a Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació i a la B. Ignasi Iglésias – Can Fabra.

Cicle d’activitats en el marc de l’exposició «La biblioteca infinita»

La biblioteca infinita» és un projecte dels artistes Haris Epaminonda i Daniel Gustav Cramer, que consisteix en un arxiu de llibres expandit creat a partir de pàgines de diversos llibres trobats, que han estat enquadernats per a crear-ne de nous. D’aquesta manera, aquests dos artistes utilitzen el suport i l’espai del llibre per desenvolupar el seu projecte: tant des del material de què parteixen – pàgines de llibres – com del que generen: nous llibres, que alhora s’expandeixen donant lloc a una instal·lació. El resultat és una col·lecció de col·leccions, que alhora pot ser inserida en una altra col·lecció: la biblioteca.

En aquest cicle de cinc activitats ens centrarem en aquest concepte de “col·leccions de col·leccions”, que ens farà posar la mirada en els llibres i en la biblioteca com a dispositius i espais de creació, així com en el potencial dels usuaris de les biblioteques, dels lectors, per a esdevenir creadors.

Places limitades. Cal inscripció prèvia.

Programa

El llibre d’artista
Data: 5 de setembre, de les 12 a les 13.30 h
Lloc: Fabra i Coats Centre d’Art Contemporani
Sessió teòrica-pràctica en què ens centrarem en la relació entre la pràctica artística i els llibres, i més concretament en el concepte de llibre d’artista.

Visita guiada a l’exposició «La biblioteca infinita»
Data: 12 de setembre, de les 12 a les 13.30 h
Lloc: Fabra i Coats Centre d’Art Contemporani
Visita guiada a l’exposició, que acabarà amb una conversa entre els membres del grup per intercanviar impressions sobre la mostra.

Taller sobre relats visuals i llibres de llibres
Data: 19 de setembre, de les 12 a les 13.30 h
Lloc: Fabra i Coats Centre d’Art Contemporani
Taller pràctic en què cada participant podrà construir el seu propi llibre a partir de pàgines soltes d’altres llibres o publicacions.

Club de lectura
Data: 26 de setembre, de les 12 a les 13.30 h
Lloc: Fabra i Coats, Centre d’Art Contemporani
Sessió que es presenta com un club de lectura en què els participants podran compartir la seva experiència de lectura respecte els llibres que s’han seleccionat i lliurat el primer dia del cicle.

Les biblioteques fantàstiques
Data: 3 d’octubre, de les 12 – 14 h
Lloc: Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra
Sessió teòrica-pràctica en què s’abordarà l’espai i el contingut de la biblioteca com a mapa i com a dispositiu creatiu i de construcció de relats. La sessió inclou dues parts. A la primera es farà una breu visita per la biblioteca per assenyalar qüestions que normalment no perceben els usuaris. I a la segona, a l’auditori, es farà un recorregut per diferents biblioteques, tant reals com fictícies, que subverteixen la dimensió normativa del concepte de biblioteca, i es parlarà de treballs d’artistes que han desenvolupat projectes a partir d’una biblioteca. Hi haurà l’Enric Farrés, vinculat a les publicacions d’artista, que presentarà el seu treball.

Projecte de col•laboració entre el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Biblioteques de Barcelona i Fabra i Coats: Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació (ICUB).