Còmic

La biblioteca disposa d'un fons especialitzat en còmic, ja que històricament aquest ha estat un mitjà de comunicació i narració molt important a Catalunya, en què s'han concentrat gran part dels autors i editorials del mitjà.

Actualment, és la col·lecció de còmic més important de totes les biblioteques de Barcelona, amb 23.000 documents, aproximadament.

Més de 39.000 préstecs, entre còmics d'adults i infantils, constaten que el còmic és un mitjà amb molts seguidors, i que un sector important dels usuaris de la biblioteca estan interessats en aquest tema.

La biblioteca manté actualitzada la seva col·lecció amb les darreres novetats que apareixen a la venda i estructura l'especialització en les seccions següents: teoria del còmic, còmics anglosaxons i còmics de superheoris, còmics hispanoamericans, europeus i japonesos.

D'altra banda, la col·lecció té un fons històric important, amb obres representatives d'aquest mitjà, en diferents formats, com ara àlbums, revistes, novel·les gràfiques, comic-books, fanzines, dossiers... documents que permeten fer un recorregut històric per l'edició de còmic a Espanya. Així mateix, inclou un fons que prové d'un donatiu de FICOMIC, entitat organitzadora del Saló Internacional del Còmic de Barcelona.

El fons de còmic es localitza íntegrament a la primera planta i la seva consulta és de lliure accés. A més a més, es pot endur en préstec, exceptuant les obres de referència i alguns altres documents que es conserven a part donada la seva antiguitat o valor, i que estan a la segona planta o al magatzem.

La biblioteca organitza activitats amb el propòsit de difondre, promoure i afavorir la lectura i el debat sobre aquest mitjà: trobades amb autors i especialistes, presentacions de llibres, exposicions, tallers, clubs de lectura, i altres.