Fons Fundacional Ignasi Iglésias

La "Biblioteca Ignasi Iglésias" es va inaugurar l'any 1935, és una de les primeres biblioteques públiques de Barcelona. Una part de la col·lecció prové del lot fundacional de la biblioteca de l'Avenç Nacionalista Català, progomut per l'escriptor andreuenc Ignasi Iglésias i el seu amic Pere Coromines, el 1912.  Aquest lot està constituït per uns mil llibres del final del segle XIX i del principi del segle XX. 

A l'any 1934 es va crear la Comissió pro-biblioteca, on s'hi aplegaven entitats i personalitats del barri per a reivindicar que es fes una biblioteca a Sant Andreu i amb el seu nom, com a homenatge del poble a l'escriptor.

El fons està format per uns mil llibres del final del segle XIX i del principi del segle XX. Aquests llibres es poden consultar a la sala, i són accessibles a través del catàleg, però estan exclosos del servei de préstec.

En l'àmbit literari hi destaquen obres de clàssics en francès i traduccions al català d'escriptors francesos i russos (Balzac, Tolstoi, Gorki). També hi ha obres d'autors contemporanis de l'època, com ara Santiago Rusiñol, Joan Maragall, Josep M. Folch i Torres i Jacint Verdaguer.
Cal destacar també el fons de teatre, amb obres de Goldoni, Guimerà, Ibsen i Molière.

Pel que fa als llibres de coneixements, la majoria són d'àmbit social i polític i d'història de Catalunya i Espanya.

Com a curiositat, destaca la primera edició de la Gramàtica catalana de Pompeu Fabra (1912) i llibres d'autoajuda.