Exposició. DONES DIBUIXADES. Sis autores d'avui revisiten Núria Pompeia

dc., 11/22/2017 - 15:06

Còmic. Homenatge de Flavita Banana, Carla Berrocal, Raquel Gu, Susanna Martín, Paulapé i Ana Belén Rivero a Núria Pompeia. Projecte i direcció: Pepe Gálvez i Alfons López. Del 12 de desembre de 2017 al 4 de febrer de 2018. Sala d'exposicions. Entrada lliure

Dones dibuixades es un diàleg entre l’ahir i l’avui de la dona com a autora i com a subjecte de l’humorisme gràfic. Un diàleg que s’estableix entre l’obra de Núria Pompeia i la visió i la versió d’aquesta per part de sis autores contemporànies: Flavita Banana, Carla Berrocal, Raquel Gu, Susanna Martín, Paulapé i Ana Belén Rivero. És també un homenatge obligat a la que va ser pionera solitària en l’art de dibuixar la dona, la seva discriminació, i els absurds de la vida en general, amb ulls de dona i mirada crítica. I alhora vol ser testimoni de la renovació i la multiplicació de les seves hereves en aquest camp de la creació gràfica. Un diàleg, en fi, en què les vinyetes es converteixen en miralls que reflecteixen una inquietant síntesi de canvi i continuïtat a la nostra societat.

Projecte i direcció: Pepe Gálvez i Alfons López

Del 12 de desembre de 2017 al 4 de febrer de 2018

Dimarts, 12 de desembre, 19h: Presentació de l’exposició i visita guiada.

Dimarts, 23 de gener, 19h: Acte d’homenatge a Núria Pompeia.

L’acte anirà a càrrec d’Anna Pániker, filla de Núria Pompeia i les autores Marika Vila, Raquel Gu , Flavita Banana, Ana Belén Rivero i Paulapé. En acabar l’acte hi haurà una visita guiada a l’exposició a càrrec de Pepe Gálvez.

 

 

Sala d’exposicions de Can Fabra

Entrada lliure

 

Núria Vilaplana Buixons, més coneguda com a Núria Pompeia, va néixer a Barcelona el 1931. Va treballar en el món editorial, com a grafista, com a editora i també va ser redactora en cap de les revistes Por favor i Saber.

Com a dibuixant d’humor gràfic va col·laborar a Triunfo (Metamorfosis i La Educación de Palmira), Cuadernos para el Diálogo, Sábado Gráfico, Por Favor, Vindicación Feminista (Cartas a una idiota española) , Dunia, El Món, Emakunde… i a la premsa estrangera a Linus, Charlie Hebdo i Brigitte. A més a més va ser autora dels llibres d’humor gràfic següents: Maternasis (Editions Pierre Tisné, París/Editorial Kairós, Barcelona, 1967),Y fueron felices comiendo perdices… (Editorial Kairós, 1970), Pels segles dels segles (Edicions 62, 1971), La educación de Palmira (Editorial Andorra,1972), Mujercitas (Editorial Punch,1975) i Cambios y recambios (Editorial Anagrama,1983).

 

Més informació