Territori Mutant: Forn de Calç

dl., 06/21/2021 - 13:43

Còmic. Del 21 de juny al 25 de setembre. Mostra de la primera antologia de còmic independent català publicada per Extinció Edicions. Territori Mutant. Àrea de Còmic-1a planta

Mostra de la primera antologia de còmic independent català Forn de Calç publicada per Extinció Edicions i coordinada per Marc Charles.

Forn de Calç vol ser la revista de còmics d’Extinció Edicions. Com l’editorial que l’aixopluga, porta un nom basat en una novel·la de Thomas Bernhard i segueix la direcció que va prendre l’autor austríac, que, com en altres projectes editorials que cultiven els marges, és l’oposada. En aquest cas, els marges són el còmic que es fa a casa nostra, un ecosistema artístic tan ric com desconegut.
Com altres iniciatives amb les quals em sento agermanat, Forn de Calç neix amb la voluntat de ser un aparador del còmic català actual, tan divers com sigui possible, per tal que el lector pugui tastar allò que aquell li pot oferir. Narratives que cridin experts i neòfits i que, sobretot, convidin els darrers a capbussar-s’hi.
Aquesta antologia reivindica la historieta breu davant de la proliferació de la novel·la gràfica i vol donar una oportunitat als creadors per experimentar, crear lliurement i publicar sense grans temps d’espera. L’única guia que hem donat als participants ha estat la línia editorial d’Extinció Edicions, enfocada al surrealisme, el disbarat i l’humor negre. En aquest primer volum trobareu un fil que connecta autors i autores consagrades amb altres de desconegudes. El nostre compromís ha estat produir un artefacte variat, equilibrat i ben manufacturat. Esperem haver-ho aconseguit i que ens en demaneu més” Marc Charles.

Del 21 de juny al 25 de setembre.
Territori Mutant. Àrea de Còmic – 1a planta

Edició: Marc Charles i Extinció Edicions

Autors i autores: Cristian Robles (coberta), Peter Jojaio (contra), Genie Espinosa, Gabri Molist, Mar Mascaró, Lorena Rivega, Pep Brocal, Sergi Puyol, Alexis Nolla, Laura Garcia, Berta Cusó, Andrés Magán, Nadia Hafid

#TerritoriMutant