Fons de teatre

Algunes biblioteques de Barcelona tenen un fons especialitzat dedicat a una temàtica concreta. D'aquesta manera, es pretén que cada biblioteca tingui la seva pròpia singularitat.

Horta-Guinardó es considera el districte literari, de manera que les biblioteques d'aquest districte disposen dels fons especialitzats següents: Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, poesia; Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, novel·la barcelonina contemporània; Biblioteca Montbau-Albert Pérez Baró, novel·la negra. D'acord amb aquest criteri, l'especialització de la Biblioteca Horta-Can Mariner gira al voltant del món del teatre, atesa la presència històrica al barri d'Horta d'entitats emblemàtiques del món de l'escena catalana (com ara l'Ateneu Hortenc, el Foment Hortenc i els Lluïsos d'Horta, així com grups de teatre amateur.

A més, la sala d'actes de la biblioteca porta el nom de Pep Montanyès, fill d'Horta i fundador del Grup d'Estudis Teatrals d'Horta, director del Teatre Lliure, de la Ciutat del Teatre i de l'Institut del Teatre, entre altres.

En aquesta sala es duen a terme activitats al voltant del món del teatre: lectures dramatitzades, club de lectura de teatre, presentacions de novetats teatrals, activitats relacionades amb el Festival Grec de Barcelona i amb la Mostra de Teatre del districte d'Horta-Guinardó.

Enllaços relacionats: