Horta

La col·lecció local (CL) es troba a la segona planta de la biblioteca. Recull tots els documents que fan referència a la ciutat de Barcelona, al districte d'Horta-Guinardó i en especial als barris d' Horta, la Clota i la Font d'en Fargues. a la seva història, urbanisme, escriptors i artistes, associacions i entitats.

En aquest espais podeu trobar, entre altres: història del barri d'Horta (com és la dels autors Desideri Díez, Jaume Caminal, Mingo Borràs, Dora Serra...), autors locals de ficció (com ara Màrius Serra, Elsa Plaza...), música, obres sobre Horta-Guinardó, així com de Barcelona ( guies de la ciutat, història, arquitectura, vida social, etcètera.) I al Trencadís, el dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals, podeu trobar la publicació local Ideal, Centro Parroquial de San Juan de Horta, publicació que forma part de la col·lecció local de la biblioteca.

La col·lecció local és una col·lecció viva. En aquest sentit, es demana la col·laboració d'entitats i particulars per augmentar el fons local. Si teniu algun document que faci referència a artistes, entitats i escriptors locals, o de temes relacionats amb Horta, la Clota o la Font d'en Fargues, ens els podeu fer arribar a la biblioteca.

El fons local té una part exclosa del servei de préstec, aquests documents estan disponibles per a la consulta a la sala. Es tracta dels documents dels quals la biblioteca només té un exemplar, o bé són molt antics i serien impossibles de substituir en cas de pèrdua o deteriorament. Aquests documents porten l'etiqueta següent al llom: «exclòs de préstec».

També podeu consultar els diferents directoris sobre informació local i informació del districte sobre Horta, la Clota i la Font d'en Fargues.