Technovation Girls 2022

Technovation Girls. Finalitza l'edició d'aquest any del projecte, que té com a objectiu promoure la tecnologia en noies de 10-18 anys. M&A i IrOn Girls han presentat les seves aplicacions.

Aquest any a la biblioteca Horta-Can Mariner s’han reunit tres grups de noies que han participat al concurs internacional de tecnologia i emprenedoria Technovation Girls.

Aquest projecte és una iniciativa global creada el 2009 amb l’objectiu d’incrementar la participació femenina en l’àmbit tecnològic. Cada any, Technovation Girls Catalunya convida a equips de noies (10-18 anys) a aprendre i aplicar les competències que són necessàries per resoldre problemes reals mitjançant la creació d’una aplicació mòbil. Així, les joves utilitzen la tecnologia com a mitjà per a aportar solucions tecnològiques a l’assetjament escolar, la sostenibilitat, la cura de les persones majors, entre d’altres. El procés d’ensenyament-aprenentatge de les més joves estarà acompanyat i guiat per una persona mentora.

Si parlem de xifres, a Catalunya s’han presentat més de 400 participants, de les que 232 han finalitzat el repte i s’han presentat 62 projectes. Fins i tot, l’any 2019 Catalunya va aportar el 3,30% dels equips semifinalistes al concurs global, situant-se a la 8a posició del rànquing mundial. A Catalunya aquest projecte l’impulsa l’associació Espiral, Educació i tecnologia i la seva xarxa de voluntàries.

Aquests mesos de feina, les noies s’han reunit per treballar a la biblioteca per poder presentar el seu projecte. Hem tingut la sort de tenir aquests tres grups de Technovation Girls.

A la categoria Junior: M&A, format per dues noies, la Mara i l’Aran. M&A han realitzat una aplicació per identificar animals dels diferents continents. En aquesta aplicació que han programat, qualsevol persona pot afegir i compartir informació de les espècies que hi ha en un determinat lloc. D’aquesta manera, es pot arribar a conèixer tota la gran biodiversitat que hi ha a tot el món.

A la categoria Begginer: IrOn Girls. Format també per dues noies, l’Ona i l’Iratxe, han presentat la seva aplicació IrOn Transportation. La seva funció és reduir la contaminació mitjançant el consum de productes locals. Aquesta aplicació et permet escanejar un producte, a partir del codi QR que porta, obtenint així informació que et permetrà saber si tens a les teves mans un producte sostenible o no.

Per últim, també s’han reunit a la biblioteca el grup Baloo Power dins de la categoria Begginer. El grup ha estat format per la Berta, l’Etna, la Laia i la Maria. Malauradament no han estat a temps de presentar el seu treball. Malgrat això, les animem per tornar a presentar-se a la propera edició.

L’acte final de l’edició d’enguany es farà el proper 28 de maig on el jurat valorarà totes les candidatures presentades des d’una crítica constructiva. Esperem que l’any que ve més grups de noies s’animin a participar.

Si vols, pots convertir-te en una Technovation Girl!