Espectacle “Mr Bo”, a càrrec de Marie de Jongh Teatroa

Una ingenuïtat deliberada, grans dosis de poesia i molta senzillesa són els elements centrals d’un espectacle familiar que combina la màscara i el clown. Nova visita al Grec d’uns mestres del teatre per a tots els públics.

Els infants més petits, els que amb prou feines tenen 4 o 5 anys, són els destinataris principals d’un espectacle sense paraules a càrrec d’una de les companyies de teatre familiar que més triomfen en escenaris i en festivals dedicats a l’escena per a tots els públics. Creadors de muntatges familiars d’altíssima qualitat, aquest cop fan servir l’humor per afrontar els nens i les nenes amb una realitat que segur que es trobaran a la vida: el poder despòtic. Toquen el tema d’una manera exageradament ingènua, amb una senzillesa clownesca que omplen d’imatges poètiques. L’expliquen a partir de la història d’un home, el senyor Bo, i els seus tres servidors. Porten tota la vida fent el que el seu senyor els demana i no sabrien fer res més... o potser sí, perquè quan tenen una estona juguen a fer que ells són els senyors i imaginen com deu ser tenir poder. Potser si, quan el senyor Bo era petit, s’haguessin negat a fer tot el que demanava..., però ara ja és tard. O potser no, perquè sempre hi ha una segona oportunitat per dir que no...

És la nova creació de Marie de Jongh Teatroa, una companyia basca nascuda el 2008 per explicar històries, habitualment sense text, i que es defineix com una companyia “de teatre infantil per a adults i de teatre adult per a nens”. Guanyadora, l’any 2018, del Premi Nacional d’Arts Escèniques per a la Infància i la Joventut que concedeix el Ministeri d’Educació, Cultura i Esports, la companyia va debutar al Grec l’any 2016 amb Amour (va ser premi Max l’any següent), va tornar-hi l’any 2019 amb Estrella i, l’any 2020 ens va fer passar la por amb un espectacle amb nom de conjur: ikimilikiliklik .

Una producció de Marie de Jongh Teatroa.

Espectacle per a públics a partir de 4 anys.

Autoria i direcció: Jokin Oregi

Interpretació: Ana Martinez, Ana Meabe, Javier Renobales, Anduriña Zurutuza

Disseny de la il·luminació: Edu Berja

Música: Adrián García de los Ojos

Imaginari plàstic: Javi Tirado

Escenografia i vestuari: Ikerne Giménez 

Ajudantia d’escenografia i vestuari: Inma Gómez

Ajudantia de direcció: Javi Tirado

Tècnics en gira: Unai Barrio, Edu Berja

Disseny gràfic: Ane Pikaza

Fotografia: Asier Corera

Producció executiva: Pio Ortiz de Pinedo

Comunicació: Irene Zarrabeitia

Horaris

Sant Andreu Teatre

Adreça:
C Neopàtria, 54
Districte:
Sant Andreu
Barri:
Sant Andreu
Població:
Barcelona