Joguets i escriptors

Exposició. Un recorregut inèdit per l'obra dels clàssics catalans i els seus joguets. Del 20 d'octubre al 24 de gener del 2023, a la Biblioteca Jaume Fuster.

Tots els escriptors i escriptores han sigut canalla. Molts d’ells parlen en els seus llibres de joguets, de botigues, de parades on en venien, de la Nit de Reis…

Mitjançant una doble exposició i un llibre, Biblioteques de Barcelona proposa un recorregut inèdit per l’obra dels clàssics catalans i els seus joguets. D’aquesta manera s’afegeix a la commemoració dels 40 anys del Museu del Joguet de Catalunya-Figueres.

A l’exposició de la Biblioteca Jaume Fuster el visitant tornarà a ser petit, entre imatges en gran format d’una pilota, d’una nina o d’un joc d’arquitectura, fotografiats espectacularment per Ramiro Elena.
Del dijous 20 d’octubre al 24 de gener del 2023, a la Biblioteca Jaume Fuster
Inauguració: dijous 20 d’octubre, a les 18.30 h

A més, a la Biblioteca Jaume Fuster, també es portaran a termes algunes activitats paral·leles:
Dijous 24 de novembre, a les 18.30 h: Presentació del llibre ‘Joguets i escriptors’
A càrrec de Julià Guillamon, que dialogarà amb Josep Maria Joan Rosa, fundador i director del Museu del Joguet de Catalunya-Figueres

Dijous 29 de desembre, a les 12 h: Concert familiar de Xavi Lozano
Activitat musical que ens farà viatjar amb els nostres sentits pel peculiar món interactiu on els objectes quotidians esdevenen insospitats instruments musicals gràcies a l’enginy d’aquests artífexs musicals.

Dilluns 23 de gener, a les 18.30 h: Recital musical amb Pep Pascual i Cristina Plazas
Concert del músic Pep Pascual amb lectura dramatitzada de fragments literaris relacionats amb l’exposició, a càrrec de l’actriu Cristina Plazas.

A l’exposició del Museu del Joguet de Catalunya – Figueres, a més de les imatges de joguets en gran format, hi haurà una selecció de joguets de la col·lecció del museu. Tot, combinat amb textos literaris i amb fotografies dels escriptors amb els seus joguets. Mercè Rodoreda i Josep Pla, Víctor Català i Salvador Espriu, Joan Brossa i Maria-Mercè Marçal, Prudenci Bertrana i Montserrat Roig, Josep Carner i Annà Murià: un joc de correspondències fascinant i ple de sensibilitat.
Del 27 d’octubre al 6 de gener de 2023, al Museu del Joguet de Catalunya – Figueres

 

El comissari de l’exposició, autor de la tria dels textos i dels joguets ha estat l’escriptor Julià Guillamon.

Joguets i escriptors és fruit de la col·laboració institucional i ha comptat també amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes, de Publicacions de l’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Girona.