Les Tres Torres i Sarrià

La col·lecció local de la Biblioteca Clarà aplega documents que fan referència als seus barris d’influència: Les Tres Torres, Sarrià i Sant Gervasi Galvany oest.

Aquesta secció del fons recull informació sobre el territori, de caràcter històric o actual, per exemple informació sobre la seva història, l’origen dels noms dels seus carrers i places, la història del Cementiri de Sarrià o la de la línia de ferrocarril Barcelona-Sarrià. La col·lecció local també ofereix una mostra de llibres o documentals sobre els habitants d’aquests barris, per exemple de les dones que han deixat petjada al territori, així com dels seus escriptors, com J.V. Foix, Clementina Arderiu, Joan Vinyoli, José Agustín Goytisolo o Carme Riera. També hi ha lloc, però, per a altres personalitats rellevants, com és el cas dels pintors Xavier Blanch o Pere Pruna.

La col·lecció local inclou alguns dels autors membres de la Xarxa de Patrimoni Literari de Sarrià - Sant Gervasi. La col·lecció local és una col·lecció viva, el fons de la qual s'amplia a mesura que la biblioteca troba documents d'interès. En aquest sentit, es demana la col·laboració d'entitats i particulars per augmentar el fons local. Si disposes d'algun document que parli d'artistes i escriptors locals, o de temes relacionats amb el barri i el vols donar a conèixer, no dubtis a portar-lo a la biblioteca, que amb molt de gust el posarà a l'abast de tothom.El fons local té una part exclosa del servei de préstec. Es tracta de llibres i documents dels quals la biblioteca només té un exemplar, o bé són molt antics i serien impossibles de trobar en cas de pèrdua o deteriorament. Aquests documents porten una etiqueta al llom que diu "Exclòs de préstec".
Els documents de la col·lecció local porten les sigles CL al costat de la signatura del llibre per identificar-los.