Cítric

Suspès l'espectacle previst pel 14 de març

Espectacles. La sisena edició del cicle de cultura crítica i popular convida a reflexionar sobre la por i la violència en totes les seves formes.

Ens agradaria viure en un món lliure de violències. Un món on ningú no hagi de témer per la seva integritat física o moral. Malauradament, ens trobem lluny de les utopies. El SistemaTM ens mostra la seva cara més salvatge arrasant països i cultures a través de la depredació dels ecosistemes i els recursos, imposant a toc de guerra el pensament únic, el que perpetua la desigualtat. L’Estat Guerra com a única sortida, la por com a mecanisme de control, la doctrina de la commoció com a pedagogia per a la inacció.

Aquesta violència estructural va acompanyada de tot tipus de violències. El masclisme, que es perpetua i es defensa davant l’onada de vagues i mobilitzacions del moviment feminista. El racisme, que manté el colonialisme dins de cadascuna de nosaltres i de totes les institucions. La violència obstètrica, que fa que la nostra vida comenci absent de llibertat. I tantes altres violències que ens envolten cada dia.

Per tot això, us convidem a una nova edició del Cítric per pensar juntes sobre la por i la violència en totes les seves formes.

Horaris


Ens agradaria viure en un món lliure de violències. Un món on ningú hagi de passar por per la seva integritat física o moral. En un món així el Cítric, el cicle de cultura crítica i popular que us proposem, no tindria sentit.

Desgraciadament ens trobem lluny de les utopies. El SistemaTM ens mostra la seva cara més salvatge arrasant països i cultures a través de la depredació dels ecosistemes i els seus recursos, imposant a toc de guerra el pensament únic, aquell que perpetua la desigualtat. L´Estat Guerra com a única sortida, la por com a mecanisme de control, la doctrina del shock com a pedagogia per a la inacció.

Aquesta violència estructural està acompanyada per tot tipus de violències, el masclisme que es perpetua i es defensa davant l´onada de vagues i mobilitzacions del moviment feminista. El racisme que manté el colonialisme dins de cadascuna de nosaltres i de totes les institucions. La violència obstètrica, que fa que la nostra vida comenci absent de llibertat. I tantes altres que ens rodegen cada dia.

Per tot això us proposem una edició del Cítric per a pensar juntes sobre la por i la violència en les seves diferents formes. Un any més, i ja van sis de fer de la cultura una trinxera comuna a través del cicle de cultura crítica i popular.

Programació:
- Lorca en Nueva York. Alberto San Juan y la Banda Obrera.
Diumenge 9 de febrer | 18h

- Miedo. Albert Pla.
Divendres 28 de febrer | 20h i 22.30h

- No es país para negras. Silvia Albert Sopale. Suspès
Dissabte 14 de març | 20h

- Anatomia dunha serena. Iria Pinheiro.
Dimecres 29 d'abril | 19h

- Deforme semanal. Isa Calderón y Lucía Lijtmaer.
Dissabte 23 de maig | 22h

Fàbrica de Creació Ateneu Popular 9 Barris

Adreça:
C Portlligat, 11*15
Districte:
Nou Barris
Barri:
La Trinitat Nova
Codi postal:
08042
Població:
Barcelona