Exposició 'Convidats i amfitrions. Diàlegs artístics al Museu Frederic Marès'

‘Convidats i amfitrions’ és un programa organitzat pel Museu Frederic Marès i l’associació Galeries d’Art de Catalunya, en el qual s’escullen tres obres d’art de tres galeries diferents que s’exhibiran del 13 de març al 20 de juny a les sales d’exposició permanent del Museu. La comissaria del programa Montse Frisach proposa un diàleg transversal i intemporal entre les peces convidades i d’altres que ja són al Museu. Les relacions entre les obres són de natura diversa: estilística, conceptual, de context, social i emocional.

El primer dels diàlegs és entre la pintura Enric Clarasó al seu taller de Santiago Rusiñol, procedent de la galeria Gothsland de Barcelona, i el conjunt d’escultures de l’antiguitat del Museu. A la primera planta, també hi trobareu la contemporaneïtat de L’Àngel, de Gregorio Iglesias, cedida per la galeria Espai Cavallers de Lleida, que s’emparella amb l’escultura renaixentista Sant Miquel vencent el dimoni. Per últim, a la Sala femenina, s’ha instal·lat la fotografia Colonitzada Núm. 56, de Marta Fàbregas, procedent de la Pigment Gallery de Barcelona.

El programa inclou també tres debats per part de persones expertes de diferents disciplines, com el primer, que tindrà lloc el 21 d’abril amb Miquel de Pozo, arquitecte i divulgador de temes artístics, i Isabel Rodà, catedràtica emèrita d’arqueologia. També es farà un cicle de lectures d’artistes contemporanis que, juntament amb els debats, tindran lloc entre l’abril i el juny.

2n DEBAT D’EXPERTS CONVIDATS & AMFITRIONS

Dimecres, 12 maig 2021, a les 19 h. a la sala Escultura (planta 1). Preu: gratuït. Reserva prèvia a bcn.cat/cultura/reserves_MuseuFredericMares

Debat entre dos experts a partir del primer diàleg d’obres exposades.

A la primera planta, la contemporaneïtat de la pintura L’Àngel,de Gregorio Iglesias, cedida per la galeria Espai Cavallers de Lleida, acompanya l’escultura renaixentista Sant Miquel vencent el dimoniGlòria Bosch, exdirectora artística de la Fundació VilaCasas & Joan Yeguas, cap del departament de Renaixement i Barroc del MNAC.Modera Montse Frisach, periodista, crítica d’art i comissaria del programa Convidats & amfitrions.

Durada: 45 minuts aprox.


3r DEBAT D’EXPERTS CONVIDATS & AMFITRIONS

Dimecres, 26 maig 2021, a les 19 h. a la Sala Femenina (planta 2). Preu: gratuït. Reserva prèvia a bcn.cat/cultura/reserves_MuseuFredericMares

Debat entre dos experts a partir del primer diàleg d’obres exposades.

A la Sala femenina, un dels espais més emblemàtics del Museu dedicat al col·leccionisme, s’ha instal•lat la fotografia Colonitzada Núm. 56, de Marta Fàbregas, procedent de la Pigment Gallery de Barcelona.Cristina Sánchez, sociòloga, professora de la UdG i especialista en gènere & Rosa M. Martín, exdirectora del Museu Tèxtil i de la Indumentària i historiadora de la moda.Modera Montse Frisach, periodista, crítica d’art i comissaria del programa Convidats & amfitrions.

Durada: 45 minuts aprox.

***Activitat en streaming: inscripció a musefmarescom@bcn.cat

Horaris

Museu Frederic Marès

Adreça:
Pl Sant Iu, 5
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona