Exposició "Dormo molt", il·lustracions de Maria Manonelles

Exposició. Del 18 de juny al 31 d’octubre de 2019 a la Biblioteca Clarà

La jove il·lustradora Maria Manonelles explica en aquesta mostra de dibuixos que es pot visitar a la Biblioteca Clarà a partir del dia 18 de juny, com va ser l’experiència d’estar ingressada durant un mes en un hospital psiquiàtric. Manonelles, ens parla, sense complexes, de la seva malaltia mental i exposa com el dibuix es va convertir en la seva forma d’expressió i comunicació.

“Per sort, em diuen que “il·lustrar no és dibuixar, il·lustrar és pensar!” Amén! Apa, penso tant que entro en una depressió tan fumuda que m’ingressen al psiquiàtric mentre preparava el projecte final. Aquell treball havia de ser una animació sobre els meus somnis recurrents, que volia titular “Dormo molt”; estava fent-hi cent dibuixos a mà al dia per arribar a la data. Definitivament, no estava animada. Ni tan sols dormia. Jo soc una dona de paraula, però, sobretot, de gargots. Així que aquí em teniu, presentant el que em va sortir de la punta del llapis, enrabiada, endormiscada, empipada i sota els efectes de la medicació; tancada a la vuitena planta de l’Hospital del Mar. Tancada al psiquiàtric. Un mes”.

Per complementar aquesta exposició, que s’emmarca dins del cicle “L’esperit de l’il·lustrador”, a la biblioteca hem programat també l’activitat Dormo molt: el dibuix com a eina per a superar una crisi, un col·loqui amb Maria Manonelles, l’autora i Gusti i Elenio Pico, il·lustradors i coordinadors del cicle. Aquesta activitat, programada per al dia 3 d’octubre a les 18.30, s’emmarca dins dels actes de celebració del Dia de la salut mental, 6 d’octubre.