7è Premi Biblioteca Verda de la IFLA

Premi. La Biblioteca Collserola – Josep Miracle ha estat una de les cinc finalistes d’aquest guardó que premia a les biblioteques que millor comuniquen el seu compromís amb la sostenibilitat ambiental.

A la reunió de la Secció de Medi Ambient, Sostenibilitat i Biblioteques de la IFLA, va tenir lloc a Cork (Irlanda) els dies 22 i 23 de juliol, es va anunciar la biblioteca guanyadora del Premi IFLA Biblioteca Verda.

Al premi s’hi van presentar un total de 31 propostes d’arreu del món, inclosa la proposta ‘Biblionatura’ de la Biblioteca Collserola – Josep Miracle, que va quedar de les cinc finalistes.

El Premi IFLA Biblioteca Verda s’atorga a les biblioteques que millor comuniquen el seu compromís amb la sostenibilitat ambiental per tal de sensibilitzar la responsabilitat social i el lideratge de les biblioteques en temes d’educació ambiental.

La Biblioteca Collserola – Josep Miracle està ubicada en un entorn natural dins del mateix Parc de Collserola, fet que els ha fet tenir la voluntat de ser un espai de trobada de diferents entitats, equipaments i persones al voltant d’un interès comú: la natura.

A la biblioteca trobareu un fons integrat per documents sobre natura,  desenvolupament sostenible, ecologia, literatura de natura i també llibres d’imaginació per als més petits, i si du a terme el Club de lectura Biblionatura especialitzat en literatura de natura.

Enguany, la biblioteca ha iniciat el servei de ‘Bibliollavors’, un servei de préstec de llavors amb acompanyament de tallers per tal de conèixer les varietats locals i aprendre a multiplicar-les.

El programa de visites escolars i el programa d’activitats infantils, d’adults i familiars que s’hi desenvolupa completen el perfil de la Biblioteca Collserola – Josep Miracle en matèria d’educació ambiental i natura amb la voluntat de crear comunitat i ser generadors de canvis positius per la societat.