Any nou, cicles nous

Cicles temàtics. Iniciem l'any amb els nous cicles temàtics: el XVII Cicle de filosofia: Llibertat o obediència: repensar la democràcia, el Visions de la ciència: Llegir la ciència i Barcelona a fons.

Aquests són els primers cicles temàtics de l’any:

Llibertat o obediència: repensar la democràcia
Del 10 de gener al 28 de febrer de 2023

Què vol dir viure en democràcia? És la noció de societat una ficció? Som individus socials, o bé subjectes ofegats dins l’Estat i els seus imperatius simbòlics?
Amb una mirada filosòfica a l’ètica, la política, la ciència, la història i les arts, tractarem conceptes com ara democràcia, societat, multitud, crisi climàtica, obediència…
Repensarem la democràcia amb sessions al voltant de figures i corrents del pensament, des de la filosofia clàssica fins a la més actual.

Cicle coordinat per Francis Garcia Collado

Constel·lació gràfica
Del 8 de febrer al 17 de març de 2023

Amb motiu de l’exposició Constel·lació gràfica. Joves autores de còmic d’avantguarda, que podeu visitar al CCCB fins al 14 de maig del CCCB, Biblioteques de Barcelona i els Centres Cívics de Barcelona oferim activitats complementàries a la mostra: tallers de creació de còmics, xerrades i les Jornades d’il·lustració i transformació social ‘El meu cos, casa meva’.

Llegir la ciència
Del 22 de febrer al 27 de març de 2023

Llegirem i pensarem la ciència a través d’un seguit de xerrades i propostes a càrrec de professionals del món de la ciència que han publicat llibres, per tal d’apropar el fruit de les seves investigacions al públic. També serà una bona ocasió per endinsar-nos en el fons documental que tenen les biblioteques relacionat amb la divulgació científica.

Cicle en el marc de la Biennal Ciutat i Ciència de Barcelona, que es durà a terme del 21 al 26 de febrer del 2023.

Barcelona a fons. Arxius i Biblioteques al descobert
Del 3 al 31 de març de 2023

Quins tresors amaguen els arxius de Barcelona? I les biblioteques? A través de cinc itineraris que combinen visites a les biblioteques i als arxius, tindrem l’oportunitat de conèixer aquest ric i, poc conegut, fons documental.
Una ocasió única per obrir caixes, vitrines i carpetes i descobrir el valuós patrimoni que conserven aquests equipaments municipals.
Una iniciativa organitzada per l’Arxiu Municipal de Barcelona i les Biblioteques de Barcelona.

Cicle coordinat i realitzat per Rafa Burgos.

 

 

 

 

Array