El Colador. Recomanacions de lectura juvenil

El Colador és un projecte que va néixer el 2017 amb la voluntat de crear una llista de bones lectures per a nois i noies de 9 a 15 anys i de difondre i posar en valor la literatura juvenil per a aquest públic.

Mensualment, la biblioteca participa en un grup de mediadores (personal bibliotecari, llibreries i docent) que es reuneixen per comentar i triar, entre els títols proposats el mes anterior, els que formaran part d'aquesta selecció.

Les trobades del Colador són un espai de crítica i debat, per acabar obtenint la llista de llibres que sí que volem recomanar. Els altres llibres no queden reflectits deliberadament: no és una llista de valoració gradual.

L'espai

A la biblioteca, les lectures recomanades a El Colador s'exposen permanentment en un espai propi, al peu de l'escala, juntament amb les imatges de les portades de tots els llibres recomanats: és un racó per recórrer a la recerca d'inspiració i consell a l'hora de triar una lectura juvenil.

Videorecomanacions

A finals del 2022, aleshores ja amb una vuitantena de lectures seleccionades, ens vam proposar donar més visibilitat al projecte i arribar a més públic. Per això, hem fet unes videorecomanacions molt curtes, d'un minut aproximadament, com a format de difusió nou.

Aquests vídeos es publiquen periòdicament a les xarxes socials de la biblioteca @bibelclot i estan disponibles al canal de YouTube de Biblioteques de Barcelona.

Esperem que us agradin i que els trobeu útils com un recurs a l'hora de buscar inspiració i consell per triar una lectura juvenil.

El colador