Petites editorials, grans projectes

Amb aquest nou centre d’interès "Petites editorials, grans projectes", a la Biblioteca El Clot - Josep Benet apostem per donar a conèixer la gran tasca que duen a terme una sèrie d’editorials, les anomenades editorials independents.

Volem donar cabuda a llibres triats, traduïts i editats amb molta cura. Llibres per a lectors exigents amb el contingut i també amb el continent; i d’entre totes aquestes iniciatives comencem amb les editorials amb seu a Barcelona i que editen literatura de ficció, novel·la.

Esperem poder fer créixer aquest nou projecte entre els diferents actors sense els quals no té raó de ser: lectors, editorials i llibreries.

Per donar a conèixer les diferents editorials que formen part del centre d’interès "Petites editorials, grans projectes", per la biblioteca aniran passant escriptors, editors, traductors, llibreters, etc. que ens ajudaran a posar en relleu diversos aspectes d’aquest món editorial. Podeu trobar títols com L’Accidental, d’Ali Smith, editada per Raig Verd; Els Barcelonins, d’Adrià Pujol Cruells, editat per L’Avenç,; “Rashōmon” i “Dins un bosc”, de Ryūnosuke Akutagawa, editat per Lapislàtzuli, o Con pedigree, de Lola Van Guardia, publicada per Egales.

A banda del fons, localitzat físicament a la biblioteca, també volem treballar amb les editorials d’una manera més propera: bimensualment convidarem una editorial a ser resident a la biblioteca. Cedim un espai i un dels nostres aparadors per promocionar-la i programem conjuntament activitats en diversos formats en què el lector pot conèixer directament cada proposta editorial.

El novembre del 2017 es va inaugurar el centre d’interès i des d’aquest moment han sigut editorials residents a la biblioteca:

Durant el curs 2022-2023 passaran per la biblioteca Stonberg Editorial, Hurtado & Ortega i Dosmanos.

El curs 2018-2019 vam posar en funcionament un nou club de lectura en el que es llegeixen llibres editats per aquest tipus d’editorials. A part de la conductora s’intenta que en la sessió en la que es comenta el llibre hi hagi l’editor o algun membre de l’editorial.

Inspirat en el seu germà gran, el centre d’interès “Petites Editorials, Grans projectes” creat l’octubre del 2019, també vol donar a conèixer la gran tasca que estan duent a terme les anomenades editorials independents amb seu a Barcelona i que publiquen literatura infantil. Llibres triats, traduïts i editats amb molta cura.

Petites editorials, grans projectes