Petites editorials, grans projectes

Amb aquest nou centre d’interès "Petites editorials, grans projectes", a la Biblioteca El Clot - Josep Benet apostem per donar a conèixer la gran tasca que duen a terme una sèrie d’editorials, les anomenades editorials independents.

Volem donar cabuda a llibres triats, traduïts i editats amb molta cura. Llibres per a lectors exigents amb el contingut i també amb el continent; i d’entre totes aquestes iniciatives comencem amb les editorials amb seu a Barcelona i que editen literatura de ficció, novel·la.

Esperem poder fer créixer aquest nou projecte entre els diferents actors sense els quals no té raó de ser: lectors, editorials i llibreries.

Per donar a conèixer les diferents editorials que formen part del centre d’interès "Petites editorials, grans projectes", per la biblioteca aniran passant escriptors, editors, traductors, llibreters, etc. que ens ajudaran a posar en relleu diversos aspectes d’aquest món editorial. Podeu trobar títols com L’Accidental, d’Ali Smith, editada per Raig Verd; Els Barcelonins, d’Adrià Pujol Cruells, editat per L’Avenç,; Rashōmon i Dins un bosc, de Ryūnosuke Akutagawa, editat per Lapislàtzuli, o Con pedigree, de Lola Van Guardia, editada per Egales.

A banda del fons, localitzat físicament a la biblioteca, també volem treballar amb les editorials d’una manera més propera: bimensualment convidarem una editorial a ser resident a la biblioteca. Cedim un espai i un dels nostres aparadors per promocionar-la i programem conjuntament activitats en diversos formats en què el lector pot conèixer directament cada proposta editorial.

Els mesos d’octubre i de novembre del 2017 vam programar dues taules rodones: l'una de presentació del centre d’interès i de l’editorial Raig Verd i l'altra sobre la importància de la traducció a l’editorial.

Els mesos de febrer i març del 2018 l’editorial resident va ser L’Avenç, amb la qual vam fer una xerrada a propòsit de la publicació del catàleg dels 40 anys de la revista L’Avenç i els 10 anys com a editorial. L’editorial resident d’abril i maig del 2018 va ser Lapislàtzuli Editorial, que ens va presentar les obres destacades del seu catàleg a través d’un recital poètic. Les properes editorials residents seran: Editorial Egales (juny-juliol del 2018), Edicions del Periscopi (setembre-octubre del 2018) i Editorial Comba (novembre-desembre del 2018).