‘La clemenza di Tito’

Acte Suspès

Música. L’última òpera seriosa de Mozart, amb la mirada de McVicar i les veus de Remigio i Papatanasiu.

El 1791, en plena composició de La flauta màgica, Mozart va rebre l’encàrrec d’escriure una òpera que festegés la coronació de Leopold II com a rei de Bohèmia. Estrenada a Praga, l’última òpera del catàleg mozartià és una revisitació del gènere seriós en el context d’un drama ambientat a la Roma del segle I dC.

La passió amorosa i els odis marquen la complexa relació entre Vitellia i Sesto, amb la figura central de l’emperador Tito com a vèrtex de la trama. A La clemenza di Tito Mozart es rendeix a les convencions de l’òpera seriosa però amb aires nous i amb la voluntat de regenerar el gènere.

Aquest espectacle, amb un repartiment integrat per especialistes en el cant mozartià, suposa el retorn al Liceu del gran director escènic David McVicar.

Horaris


L´última òpera de Wolfgang Amadeus Mozart, La clemenza di Tito, arriba a l´escenari del Gran Teatre del Liceu amb una producció teatral i monumental del reconegut director David McVicar creada pel Festival d´Art Lyrique d´Aix-en-Provence. El mestre Philippe Auguin dirigirà tres repartiments de luxe que juntament amb l´Orquestra Simfònica i el Cor del Liceu s´alternaran en dus franges de funcions els mesos de febrer (dies 19, 20, 22, 23, 25 i 27) i abril (17, 26, 28 i 29). Algunes de les millors veus mozartianes es posaran en la pell de Tito Vespasiano (Paolo Fanale i Dovlet Nurgeldiyev), Vitellia (Myrtò Papatanasiu, Vanessa Goikoetxea i Carmela Remigio), Servilia (Anne-Catherine Gillet i Sara Blanch) i Sesto (Stéphanie d´Oustrac i Maite Beaumont) entre d´altres.

El 1791, i en plena composició de La flauta màgica, Mozart va rebre l'encàrrec d'escriure una òpera que festegés la coronació de Leopold II com a rei de Bohèmia. Estrenada a Praga, l'última òpera del catàleg mozartià és una revisitació del gènere seriós, en el context d'un drama ambientat a la Roma del segle i dC.

La passió amorosa i els odis marquen la complexa relació entre Vitellia i Sesto, amb la figura central de l'emperador Tito com a vèrtex de la trama. Per tot plegat, Mozart es rendeix a les convencions de l'òpera seriosa però amb aires nous i amb voluntat regeneradora del gènere.

Gran Teatre del Liceu

Adreça:
C la Rambla, 51*59
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona