Arriba la 8a edició de la Fira Literal

Els dies 21 i 22 de maig aterra a la Fabra i Coats la Fira Literal, una fira d'idees i llibres radicals. Paral·lelament, els dies 19 i 20, podrem gaudir de LITERAL PRO, una fira professional del llibre polític i radical.

Els dies 21 i 22 de maig aterra a la Fabra i Coats la Fira Literal, una fira d'idees i llibres radicals. Paral·lelament, els dies 19 i 20, podrem gaudir de LITERAL PRO, una fira professional del llibre polític i radical.

Com cada mes de maig, torna Literal, la fira d’idees i llibres radicals. La seva 8a edició serà la més gran feta fins ara, amb més d’un centenar d’editorials independents que es reuniran al recinte de la Fabra i Coats de Barcelona, per convertir-lo de nou en el punt de trobada de la cultura i el pensament crític.

Dos dies abans de la fira oberta al públic, tindrà lloc la LITERAL PRO, espai professional de la fira que reunirà una setantena d’editorials i comptarà amb un espai per editors i escriptors i una programació paral·lela amb converses i classes magistrals. Així, Literal posa la primera pedra per construir un espai de referència del pensament crític en l’àmbit internacional.

La fira recupera la presencialitat i busca tornar a convertir-se en un espai de trobada entre editors, traductors, prescriptors, lectors i biblioteques, que a través del llibre busquen transformar la societat.

Aquest any se celebra el centenari de Joan Fuster i se li ha volgut retre homenatge dedicant-li el cartell de la fira i fent girar part de la programació al voltant de les seves idees. Literal vol apropar el públic general a la cultura que es fa des dels marges i visibilitzar, així, aquests altres centres de producció cultural. La vuitena edició abordarà moltes temàtiques: es parlarà de ciutat i ruralitat, de cultura i transformació social, de la vida per sobre del capital, d’antiracisme i pensament descolonial i d’anticapitalisme, entre altres.

La Fira Literal ha programat 70 activitats entre presentacions de llibres, grans converses, debats, poesia, contacontes i actuacions musicals que ocuparan 5 espais repartits per tot el recinte. Serà oberta al públic i de caràcter gratuït i podrem gaudir d’ella al carrer Sant Adrià, 20.

Fitxers relacionats

Més informació