Antenes Bàsiques Cibernàrium

Formació TIC. Comencen els nous projectes a les Antenes Ciberàrium que us ajudaran a aprendre a ser competents digitals.

Vuit biblioteques de Barcelona són Antenes Cibernàrium, uns espais on us podreu iniciar i avançar en els vostres coneixements d’internet i de les diverses eines tecnològiques:

A les Antenes Cibernàrium  s’hi proposen els projectes que busquen, a través d’un repte, adquirir noves habilitats com ara l’autoaprenentatge, la capacitat crítica a l’hora de triar una eina TIC, la resolució de problemes, la col·laboració, la creació de contingut digital, etc. S’aprèn  a ser competents digitals.

Cada projecte està distribuït en quatre sessions de quatre hores

P1.1 Creem un blog de receptes saludables  

Aprèn a cercar informació fiable i segura per Internet relacionada amb l’alimentació saludable i crea documents col•laboratius en el núvol amb aquesta informació. Inicia’t en els blogs publicant informació sobre receptes de cuina saludables i coneix aplicacions de telèfon mòbil relacionades amb la salut.

P2.1 Fem un mapa digital del barri amb fotografies i realitat augmentada 

Inicia’t en la creació de mapes digitals col•laboratius geolocalitzant el patrimoni del barri. Incorpora al mapa fotografies i imatges que editaràs prèviament i afegeix alguns elements bàsics de realitat augmentada. Crearem un document col•laboratiu on farem un recull de tota

P3.1 Dones, dissenyem una revista digital 

Creació d’una revista digital o fanzine dedicat a la dona aprenent a fer servir eines digitals com editors d’imatge en línia, aplicacions per al telèfon intel·ligent que permeten l’escaneig, el retoc fotogràfic, el bloc i les xarxes socials. A més de posar en pràctica competències digitals com la cerca, selecció i filtratge d’informació o la co-creació de contingut digital.

P4.1 Gravem un videotutorial sobre la creació d’un hort urbà 

Introdueix-te en el món de l’edició de vídeo i àudio tot fent un videotutorial del procés de creació d’un planter, i comparteix-lo en les xarxes socials.

P5.1 Edita les teves imatges per crear un còmic 

Inicia’t en la creació, edició i retoc d’imatges afegint filtres, escenes, globus de text i d’altres elements. Aprèn a muntar les vinyetes i imatges en format còmic i comparteix-lo en les xarxes socials.

Les inscripcions es poden fer per internet. Comencen el dia 15 del mes anterior o 16 si el 15 cau en diumenge a totes les biblioteques de Barcelona.

Per accedir a les càpsules i als tallers organitzats en col·laboració amb Cibernàrium, és obligatori portar la fotocòpia del DNI o NIE el dia de la realització del primer curs.

Amb la  col·laboració amb Barcelona Activa.