Dona

Què és el Fons especial Dones i feminismes?

És un espai de referència dins la xarxa de biblioteques públiques de la ciutat de Barcelona ja què recull i difon tot tipus d'informació i documentació sobre diferents àmbits relacionats amb la dona.
Aquest fons especial disposa d'un espai i servei d'informació propi ubicat a la segona planta de la biblioteca.

A aquesta àrea es pot trobar documentació sobre matèries que es poden trobar a l'àrea general de la biblioteca però treballada i tractada des de la perspectiva de gènere.
Algunes de les grans matèries que es poden consultar són: filòsofes i filosofia, prostitució, psicologia, religió, violència de gènere, condicions socials a Espanya i arreu del món, feminisme, sexisme en el llenguatge, sexualitat, salut, art, literatura, història, biografies, etc.

La biblioteca disposa d'un fons de revistes sobre temàtica dona que es poden consultar a aquesta àrea. Algunes es poden agafar en préstec però la gran majoria només són consultables a sala (aquest tipus de consulta es realitzarà en horari de tarda de la biblioteca).

La biblioteca ofereix l'oportunitat de rebre la programació d'activitats, guies de recursos, guies de novetats i altres informacions relacionades amb el Fons especial Dona a través del correu electrònic.

Fons antic Dona

La biblioteca compta amb un important fons antic sobre temàtica Dona que es va adquirir durant l'època de l'Institut de Cultura, i que funcionava com a material de consulta de les alumnes del centre. Part d'aquesta col·lecció és només de consulta a sala.