Dona

Què és el Fons especial Dones i feminismes?

És un espai de referència dins la xarxa de biblioteques públiques de la ciutat de Barcelona ja què recull i difon tot tipus d'informació i documentació sobre diferents àmbits relacionats amb les dones i els feminismes.  

Aquest fons especial disposa d'un espai i servei d'informació propi ubicat a la segona planta de la biblioteca.

A aquesta àrea es pot trobar documentació sobre matèries que es poden trobar a l'àrea general de la biblioteca però treballada i tractada des de la perspectiva de gènere.
Algunes de les grans matèries que es poden consultar són: filòsofes, prostitució, religió, dones maltractades, condicions socials a Espanya i arreu del món, feminisme, sexisme en el llenguatge, sexualitat, salut, art, literatura, història, etc.

Tot i que el fons compta amb publicacions en sèrie que es poden agafar en préstec, la biblioteca disposa d’una gran col•lecció de revistes antigues dels segles XIX i XX relacionades amb les tres especialitzacions que té i que es poden consultar a aquesta àrea (aquest tipus de consulta es realitzarà en horari de tarda de la biblioteca), algunes de les quals es poden consultar a Internet a través del Trencadís, el dipòsit digital de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Organitzem diferents activitats que volen despertar l'interès pel feminisme, d’entre les que cal destacar dos clubs de lectura vinculats a l’especialització, el club de lectura Veu de dones i el club de lectura d'Assaig feminista així com l’organització de cicles d’activitats com són "L'hora violeta" i "25N: càpsules formatives".

Fons antic Dona

La biblioteca compta amb un important fons antic sobre temàtica Dona que es va adquirir durant l'època de l'Institut de Cultura, i que funcionava com a material de consulta de les alumnes del centre. Part d'aquesta col·lecció és només de consulta a sala.