Marató per l’Emergència Climàtica

Marató. Biblioteques de Barcelona participa en aquesta campanya de sensibilització i bones pràctiques en l’ús i el consum d’energia i la gestió de residus

La Marató es farà durant el mes de febrer en un total de 72 edificis i equipaments municipals de tots els districtes de Barcelona i té com a objectiu conscienciar sobre l’emergència climàtica que viu la ciutat. En el cas de Biblioteques de Barcelona, hi participen les següents biblioteques:

Les persones que treballen a les biblioteques participants, així com les persones usuàries, hauran de fixar-se molt bé en com consumeixen energia, gas i aigua, així com intentar reduir al màxim tots els residus que generin i fer-ne la recollida selectiva correctament.

Setmanalment es farà un control dels consums d’aigua, electricitat, gas i emissions de CO2 per mirar si s’ha aconseguit reduir el consum i les conseqüències ambientals respecte anys anteriors. L’estalvi econòmic resultant es traduirà en una quantitat de diners que es destinarà a projectes que donin resposta a l’emergència climàtica.

A més, les biblioteques participants organitzen diverses activitats per sensibilitzar la ciutadania sobre la necessitat d’accelerar canvis necessaris i transversals en les nostres maneres de viure.

Més informació:
Marató per l’Emergència Climàtica
Barcelona pel Clima
Declaració d’Emergència Climàtica