Exposició 'On van els residus?’

Aquesta exposició és un projecte adreçat a tota la ciutadania on es mostra de forma didàctica quin és el recorregut que emprenen set categories de residus domèstics i quotidians (brics, càpsules de cafè, roba, frigorífics, olis de cuina, fluorescents i residus orgànics), com es gestionen i en quin material o producte es converteixen al final del procés.

L’exposició està formada per diferents mòduls amb jocs interactius, diagrames, textos, vídeos i objectes tridimensionals que fan participar al públic i que volen transmetre la dimensió ambiental, econòmica i social de la recollida selectiva.

Recentment s’ha incorporat un nou mòdul sobre el sistema de recollida Porta a Porta, on s’exposa la situació actual d’emergència climàtica, la necessitat de reduir i reciclar els residus que generem i tendir cap a models de recollida selectiva individualitzats basats en la corresponsabilització. A més, es mostra visualment en què consisteix el sistema de recollida Porta a Porta i quins beneficis té per a la societat i el medi ambient.

També, s’ha desenvolupat una activitat dinàmica per a escoles dirigida a nens i nenes des de 3r de primària fins a 4t d’ESO, en la qual es realitza una breu explicació sobre cadascun dels mòduls i es complementa amb un joc de pistes interactiu que facilita els coneixements mostrats al llarg de l’exposició.

Inauguració el divendres 13, a les 19 h, amb xerrada sobre els residus a càrrec de Tania Jiménez, tècnica de projectes i prevenció de residus

A càrrec de Medi Ambient i Serveis Urbans - Ecologia Urbana

Horaris

Centre Cívic Torre Llobeta

Adreça:
Carrer de Santa Fe, 2*LB
Districte:
Nou Barris
Barri:
Vilapicina i la Torre Llobeta
Població:
Barcelona