Àrea infantil

L'àrea infantil, situada a la planta 2 de la biblioteca, és la zona destinada als infants i joves fins a 14 anys, als adults que els acompanyen i a les persones interessades en els llibres per a infants. Els menors de 9 anys han d'anar acompanyats d'un adult.

La sala està equipada amb un ordinador per consultar el catàleg de la biblioteca i dos ordinadors amb connexió a internet i programes. Les sessions d'internet són de mitja hora i es podran fer fins a 50 sessions en un mes!

El fons documental que disposa l'àrea infantil és molt variat. S'hi poden trobar: llibres, còmics, revistes, música, pel·lícules, CD-ROM, audiollibres...

La col·lecció de la sala infantil comprèn: llibres d'imaginació i novel·la juvenil, llibres de coneixements i, per als més petits, contes de lletra de pal i lletra lligada.

S'hi poden trobar les seccions següents:

  • L'Espai de Petits Lectors és l'àrea destinada als més petits, fins als 4 anys. S'hi poden trobar llibres amb lletra i sense lletra, en què les il·lustracions són les grans protagonistes. Per localitzar els documents d'aquesta secció amb facilitat s'han classificat per temes (que s'identifiquen amb uns pictogrames): llibres interactius, àlbums il·lustrats, contes del món, contes sorpresa, contes per anar a dormir, contes d'animals, de por, de dinosaures...

  • Dins els llibres d'imaginació destinats als infants de 0 a 6 anys, és a dir, que comencen a llegir, hi ha la secció primeres lectures: contes de lletra de pal i de lletra lligada.

  • El fons de Contes Inclusius inclou contes amb Sistema pictogràfic de comunicació, llibres de lectura fàcil, en llenguatge de signes, en Braille i contes sobre diversitat funcional.

  • Es disposa d'un fons de jocs i entreteniments en què podreu trobar llibres per aprendre a jugar a escacs, de manualitats, d'endevinalles i acudits, de papiroflèxia, de jocs i de màgia.

  • A Infància i adolescència hi trobareu una selecció de llibres, revistes i audiovisuals de temes al voltant del món del nen que té les seccions següents: literatura infantil, psicologia, educació, salut i alimentació, embaràs i jocs en família.

  • A l'Espai Jove hi trobareu pel·lícules i música actuals (hip-hop, funk, pop...) per als nois i noies una mica més grans. També hi trobareu llibres de música, de fotografia, d'esports i oci.

La Biblioteca Poble-sec-Francesc Boix, juntament amb la resta de biblioteques del districte (Vapor Vell i Francesc Candel), ofereix tot un seguit de serveis adreçats a les escoles de Sants-Montjuïc: carnet d'entitat, lots de materials, visites escolars i treballs de recerca.

També es coordinen i participen en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics (CRP) Sants-Montjuïc en el projecte de lectura Bibliomaleta, que promociona la relació de la biblioteca pública amb les escoles.

A la Biblioteca Poble-sec-Francesc Boix oferim activitats per als més petits: Llibres a escena, Sac de rondalles, Tallers de descoberta, entre altres.

La biblioteca ofereix activitats inclusives de foment de la lectura i d’interès cultural per a joves i adults amb diversitat funcional. Són activitats que pretenen despertar el gust i l’afició per la lectura mitjançant diferents pràctiques que permetin la integració per a capacitats diferents.

 

Enllaços relacionats: