Nou carnet virtual per a usuaris sense carnet de biblioteques

Carnet virtual. Amb motiu de la demanda creixent d'accés als serveis digitals de les biblioteques públiques catalanes, s’ha posat en marxa un carnet virtual temporal

Sol·licitud del carnet virtual

Qualsevol ciutadà resident a Catalunya, major de 14 anys i que no disposi de carnet de biblioteca pública pot sol·licitar el carnet a través del formulari. Aquesta nova modalitat permetrà fer ús dels serveis virtuals de les biblioteques, com el que ofereix la plataforma de préstec digital eBiblio.cat amb accés a llibres, pel·lícules i revistes, alhora que permetrà accedir a les bases de dades Naxos Music Library, amb un ampli repertori musical sobretot del gènere clàssic, l’In-edit TV, amb documentals musicals, així com els audiollibres o  l’hemeroteca de La Vanguardia, per destacar-ne alguns.

Amb aquesta nova sol·licitud no cal recolllir el carnet presencialment a la biblioteca i l’usuari pot gaudir durant tres mesos de tots els serveis virtuals. Si vol que el carnet es mantingui vigent sí que caldrà, passats aquests tres mesos, anar a recollir-lo presencialment a una biblioteca pública.

Precisament són aquest tipus de serveis virtuals els que més han crescut els darrers dies en què la població ha estat confinada a casa. Així, la mitjana diària de préstecs al servei d’eBiblio.cat ha passat de 907 préstecs en el període anterior al 14 de març a 2.523 préstecs diaris a partir del 14 de març. Es tracta d’un augment que també s’observa en altres casos, com en l’ús d’Audiomol (audiollibres) o en les visites a In-edit TV.

Augment de l’oferta de continguts digitals a la plataforma eBiblio.cat

Davant el creixement del nombre de préstecs que es registren a la plataforma digital eBiblio Catalunya durant els primers dies de confinament de la ciutadania, les institucions implicades en el projecte, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Diputació de Girona i Ajuntament de Barcelona, han decidit incrementar el nombre de títols disponibles, així com el de les llicències d’ús, i augmentar el nombre de documents que es poden prestar per persona. Ara cada usuari podrà agafar en préstec fins a quatre llibres simultàniament amb un màxim de trenta llibres al mes i podrà veure dues pel·lícules diàries sense límit mensual.