Nous cicles temàtics

Cicles temàtics. Aquesta tardor les Biblioteques de Barcelona us ofereixen 6 cicles temàtics sobre temes com l’alimentació sostenible, el Chicago dels anys 20, el cinema documental, el poble amazic i un cicle per parlar amb compositores i intèrprets.

Menú d’idees per a una alimentació sostenible
Del 4 d’octubre al 13 de desembre

Aquest any 2021, Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible. La ciutat vol aprofitar l’esdeveniment per convertir-lo en una palanca per impulsar una transició alimentària cap a la sostenibilitat. Aquest cicle vol divulgar alguns dels aspectes centrals de l’alimentació sostenible i compta amb experts i expertes rellevants.

Cicle coordinat per Lluís Reales

Jazz & Crime
Del 5 d’octubre al 10 de novembre

Us oferim un cicle al voltant de dues passions humanes. Cinc sessions en què es parlarà sobre mestres de la música i criminals virtuosos.

A càrrec d’Ernesto Mallo i Eduardo Hojman

Viatge al Chicago dels anys 20 a través de les bandes juvenils
Del 6 al 20 d’octubre

La banda, escrit per Frederic M. Thrasher, és un retrat de les 1313 bandes juvenils de Chicago en la segona dècada del segle XX, abans de la Gran Depressió. Aquest cicle de tres xerrades parteix d’aquest llibre, publicat per l’editorial Ned, com a bitàcola per viatjar al Chicago dels anys 20 del segle passat. A més de situar l’obra en la història de les ciències socials, les sessions repassaran la seva connexió amb el cinema, la música i la literatura, i contrastaran la situació descrita per Thrasher amb el present de les bandes a Chicago i al món.

Elles canten, elles parlen
Del 14 d’octubre al 15 de desembre

Cicle per parlar amb compositores i intèrprets sobre les seves idees, il•lusions, queixes i frustracions, a més d’escoltar les cançons que escriuen o adapten. Toni Castarnado, autor del llibre Ellas cantan, ellas hablan, seurà amb tres artistes amb la intenció que cantin i que parlin.

Música per als teus ulls
Del 18 d’octubre al 5 de novembre

El documental musical va néixer a mitjans dels anys seixanta com a plataforma per explicar històries humanes i artístiques amb la música i el cinema com a fil conductor. Un recorregut que ha anat agafant embranzida gràcies, en part, al Festival In-Edit. Aquest cicle de xerrades aprofundeix en les curiositats dels documentals i ens apropa als seus protagonistes.

A càrrec d’Uri Altell (fundador i codirector d´In-Edit) i Toni Castarnado (editor del llibre In-Edit. Made in Barcelona: Una historia sobre el documental musical).

Dins els diàlegs de l’In-Edit.

Cinema lliure a la biblioteca
Del 18 d’octubre al 29 de novembre

Aquest cicle és una mostra de documentals de lliure accés produïts a Catalunya i les Illes Balears que narren històries humanes properes i de temàtica universal.
Per aprofundir, la mostra de documentals, que es fa a les biblioteques Xavier Benguerel, Guinardó – Mercè Rodoreda i Sant Gervasi – Joan Maragall, ofereix col•loquis amb els directors i directores, altres professionals del sector o persones expertes i col•lectius vinculats a les temàtiques que s’hi tracten.
A més, el Racó de Cinema Lliure a la Biblioteca proposa una selecció de llibres, pel•lícules i altres documents relacionats amb cada documental.

El poble amazic, una cultura que ressorgeix
Del 3 al 29 de novembre

La cultura amaziga és l’originària del nord d’Àfrica i la comparteixen prop de 30 milions de persones. La seva llengua, danses i música ressonen des de les comunitats tuaregs del Sàhara fins a Catalunya —on viuen un bon nombre de persones d’aquest origen— , passant per les costes i muntanyes del Marroc i Algèria. Aquest cicle proposa xerrades, tallers i actuacions per conèixer aquest poble combatiu i orgullós de la seva identitat.

Cicle coorganitzat i coordinat pel CIEMEN i la Casa Amaziga de Catalunya

Amb el suport de: Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i Ajuntament de Barcelona