Guardons Francesc Candel

El 1983 va ser guardonat amb la Creu de Sant Jordi, màxim reconeixement que pot rebre una persona o una entitat per part de la Generalitat de Catalunya.

L'any 1997 va rebre el Premi d'Honor Lluís Carulla, que atorga la fundació homònima, per la seva contribució a enfortir la consciència de comunitat nacional i el sentit de pertinença a la cultura dels països de llengua catalana.

El 2004 aquesta fundació va crear el Premi Francesc Candel per reconèixer i difondre les bones pràctiques en l'àmbit de la integració dels ciutadans catalans d'origen immigrant.

L'any 2000, Francesc Candel va obtenir el Premi d'Honor Ciutat de l'Hospitalet, on va ser regidor de Cultura.

L'any 2003, va ser distingit amb la Medalla d'Or de la Generalitat, la màxima distinció honorífica amb la qual es reconeix persones o entitats que hagin destacat pel seu mèrit civil en la tasca d'augmentar i difondre el patrimoni cultural de Catalunya.

Un any després, el 2004, va rebre la Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona, per la seva trajectòria i també com a símbol i com a representant d'una ciutadania compromesa amb els valors de la solidaritat, la convivència, el desenvolupament sostenible, el diàleg i la cultura de la pau.