42. Primer festival de Gèneres Fantàstics

Gèneres fantàstics. Del 3 al 7 de novembre, Barcelona acollirà aquest nou festival dedicat als gèneres fantàstics o no realistes.

La voluntat del festival és el d’una finestra oberta als nous tractaments del gènere i de recuperar i difondre un patrimoni sovint invisibilitzat. Això es farà amb el diàleg, des d’una base literària, amb les narratives adjacents (jocs i videojocs, cine, sèries, còmic, il·lustració, narracions orals…). El programa tindrà una atenció especial a les inquietuds dels lectors joves, a les de les autores i lectores i a les de les noves sexualitats que el gènere sempre ha explorat.

Biblioteques de Barcelona vol sumar-se al Festival 42: el Primer Festival de Gèneres Fantàstics de Barcelona tot organitzant algunes activitats paral·leles amb algunes de les autores i autors que participen al festival.

Biblioteques de Barcelona hi formarà part amb diverses activitats:

Exposició Stanislaw Lem, creador d’universos a la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra, que també serà un dels espais de la programació del festival.

Tallers per a infants i joves dins el programa EstàsON:

Creació d’un relat fantàstic amb la tècnica de l’Stop Motion
Construcció de robots motoritzats protagonistes d’un relat fantàstic

Activitats a la Biblioteca Montserrat Abelló:

Xerrada sobre Stanislaw Lem, ciència-ficció per pensar, castigar i sanar
Taller de robòtica amb LEGO i R2-D2
Taller de cosplay d’una peça d’armadura

Clubs de lectura oberts (presencials i virtuals) amb els autors Cristina Fernández Cubas, Pablo Martín Sánchez, Laura Tomàs i Salvador Macip. A les biblioteques El Carmel – Juan Marsé, Camp de l’Arpa – Caterina Albert i Montbau – Albert Pérez Baró.

Sessions de contes per a infants sobre éssers fantàstics a diverses biblioteques.

Biblioteques de Barcelona també compta amb dos clubs de lectura sobre  ciència-ficció de manera regular a les biblioteques Jaume Fuster i Montserrat Abelló.