Les biblioteques us ajudem a combatre la desinformació

Tallers. Aquesta tardor, oferim una formació que us ajudarà a descobrir les notícies falses de la xarxa.

Sempre han existit les notícies enganyoses, però amb les xarxes socials, les notícies falses han proliferat. Ja fa temps que les expressions fake news (notícies falses) i “postveritat” han ocupat un espai important dins els mitjans de comunicació tradicionals i  les xarxes socials.

Aquesta tardor, les biblioteques de Barcelona volem ajudar-vos a saber que allò que ens entra a la pantalla és una informació fidedigna o ens trobem davant d’una notícia falsa amb aquesta activitat.

Les mentides amenacen la salut

La desinformació ha estat una de les protagonistes de la pandèmia de la covid-19, des de la divulgació de remeis miraculosos per curar la malaltia, fins la disseminació de falsedats envoltant les vacunes. Tots i totes n’hem estat víctimes, especialment a través de les xarxes socials i d’eines de missatgeria com WhatsApp i Telegram.

Què podem fer davant aquesta onada desinformativa? Com podem saber si una notícia és o no verídica? I, sobre tot, com podem tallar la cadena de desinformació? Al llarg de dues sessions d’1h30 t’explicarem tècniques senzilles que pots aplicar en menys de 5 minuts perquè no te la colin!

Per a persones de més de 55 anys

Cal inscripció prèvia

A càrrec de Verificat

Totes les activitats estan adaptades a les mesures de seguretat i protecció davant de la covid-19. És obligatori l’ús de la mascareta.