Technovation Girls

Tecnologia. Technovation Girls és un concurs internacional de tecnologia i emprenedoria on participen noies (de 10 a 18 anys) d’arreu del món. A la biblioteca Jaume Fuster hem participat amb dos grups. Us ho expliquem!

Technovation Girls  és un concurs internacional de tecnologia i emprenedoria on participen noies (de 10 a 18 anys) d’arreu del món. Té com a objectiu promoure la tecnologia entra la població femenina on la seva presència és encara molt petita.

Dilluns 19 d’abril va finalitzar l’edició d’enguany.

Des del 2010  més de 25.000 noies de 100 països diferents han participat en aquest projecte, que aquí a Catalunya l’impulsa l’associació Espiral, Educació i tecnologia i la seva xarxa de voluntàries. Les participants aprenen a programar una aplicació mòbil que resolgui un problema que pot estar alineat amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible).

A la Biblioteca Jaume Fuster hem format dos grups: les Bonastre amb la Clara, la Martina i l’Abril i la seva mentora Gabi i la LaCoPu amb la Laia i la seva mentora Ángela. S’han anat reunint des del febrer virtualment i presencial. En aquests mesos, les noies han après continguts relacionats amb la innovació com són la recerca i definició de problemes, entrevistes a usuaris, generació d’idees, prototipat o storytelling. En la part tecnològica, s’ha treballat programació bàsica d’algoritmes i pseudocodi, bases de dades i funcions, variables, condicionals, sensors o inclús la Intel·ligència Artificial.

Tots els continguts s’expliquen a través d’un repte, on durant 12 setmanes les noies han de programar una aplicació mòbil que resolgui un problema que pot estar alineat amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible).

Bonastre

“Ens hem adonat que la gent jove, a l’acabar l’institut, no sap què fer amb el seu futur, així que hem creat una aplicació per ajudar als joves a trobar feina i orientar-se en els estudis.

L’aplicació té un menú que et porta a diferents seccions, un xat per resoldre els dubtes i un lloc exclusiu per trobar la teva propera feina. Fins i tot pots indicar-nos les teves preferències per ajudar-te a trobar la feina que més s’adapta a tu.

L’aplicació també inclou alguns tutorials per preparar-te per al món laboral i, per últim, també pots trobar una secció on editar el teu perfil.”

LaCoPu

“Intostop és una aplicació pensada per ajudar a totes aquelles persones que han estat diagnosticades amb alguna intolerància alimentària, però també per a aquelles que són properes a aquest grup. El seu objectiu principal és informar els usuaris les intoleràncies que pot provocar el producte després de ser escanejat. També podem trobar un apartat per crear grups socials amb la finalitat de saber en tot moment què poden menjar els membres del grup i què no. Finalment també es pot inserir nous productes per ampliar la informació i, entre l’ajuda dels usuaris, crear una base de dades completa. Aquesta aplicació consta d’un registre on en cada moment l’usuari té una informació determinada i individualitzada.”

Ara, un equip de voluntàries del sector TIC serà l’encarregat de valorar les diferents candidatures. Us animem a participar en futures edicions!