Any Anglada-Camarasa

Art. Activitats amb motiu del 150 aniversari del naixement d’Anglada-Camarasa a la Biblioteca Joan Miró

La Biblioteca Joan Miró treballa amb una línia artística d’activitats per tal de vincular la biblioteca amb els museus, escoles i entitats del territori relacionades amb el món de l’art. Aquesta programació va adreçada a públic tant familiar com adult.

També disposa d’una col·lecció específica en art, que inclou el centre d’interès Joan Miró. Per promocionar aquests fons, ja fa tres anys que la biblioteca  col·labora amb la Fundació Miró amb sessions i visites complementàries a lectura dels textos.

En aquesta línia, aquest novembre la biblioteca programa dues activitats, amb motiu del 150  del naixement d’Hermen Anglada Camarasa, més conegut com a Anglada-Camarasa:

Anglada-Camarasa i les lletres

Dimarts 23 de novembre, a les 18.30 h

A càrrec de Francesc Fontbona, comissari de l’Any Anglada Camarasa

Anglada-Camarasa no era un home de lletres, però al llarg de la seva vida va tenir interessants relacions amb molts escriptors: des de Victor Balaguer a Ricardo Güiraldes. Va ser admirat per Gorky o per Valle-Inclán. I si es decidí fer una gran exposició a Madrid el 1915 va ser perquè li varen demanar per escrit col·lectivament els escriptors de la generació del 98 en pes.

Activitat presencial amb aforament limitat.

Amb el suport del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat, en el marc de l’Any Anglada Camarasa

Lectura d’un quadre d’Anglada-Camarasa: La Granadina (1914)

Dissabte 27 de novembre, a les 12 h

A càrrec de Bernat Puigdollers, comissari de l’Any Anglada Camarasa

A partir d’aquesta obra d’Anglada Camarasa, es desvetllaran els secrets de la seva pintura, per donar a conèixer el seu món plàstic, posant-la en el context en la que fou creada.

L’activitat es durà a terme al MNAC, a la sala d’exposicions on s’exhibeix el quadre. Per acabar de completar l’activitat, la Sílvia Redondo, cap de la Biblioteca Folch i Torres, oferirà una breu visita a aquest espai singular al museu.

Activitat presencial amb inscripció prèvia

Amb el suport del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat, en el marc de l’Any Anglada Camarasa i del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)

 

Més informació