Marina Clotet

El nom de la biblioteca, La Sagrera - Marina Clotet, el van escollir el veïnat i les entitats de la Sagrera mitjançant votació popular. D'aquesta manera el veïnat de la Sagrera ha volgut retre homenatge a la figura de Marina Clotet, destacada per la seva tasca cultural al barri, en especial en el món coral.

Marina Clotet i Guasch va néixer al carrer del Carme de Barcelona el 27 de setembre de 1941. Es va casar el 8 de novembre de 1964 i es va instal·lar a la Sagrera, d'on va ser veïna durant més de quaranta anys. Durant tota la seva vida va ser modista. Va treballar uns anys a l'empresa Dique Flotante, al passeig de Gràcia. Amb la maternitat, va tenir tres filles i un fill, va deixar de treballar a l'empresa, però es va dedicar sempre a tasques de voluntariat.

Es va integrar ben aviat a la Sagrera, per la seva implicació en la vida social i cultural del barri, l'estimació per la música i el seu interès a difondre la cultura popular entre les noves generacions.

Tot i no tenir formació musical acadèmica, va viure l'associacionisme i la difusió de la música popular catalana de primera mà. Va col·laborar amb entitats del barri, i arran de la seva amistat amb Maria Fité, fundadora de la coral infantil El Reguitzell, juntament amb mossèn Joan Oriol Riera, al casal parroquial de Crist Rei, va començar a fer tasques de suport a la coral, de dinamització, organització de concerts, estades de final de curs i altres activitats administratives i comptables, fins al 2005, en què se li va detectar una malaltia greu. També va col·laborar en els tallers de tall i confecció que es duien a terme al casal parroquial del Crist Rei. Va ser membre de la junta del casal parroquial i era responsable de la coral infantil i treballs manuals.

El 1997 va rebre el Premi d'Honor de Sant Andreu, de mans del regidor del Districte Eugeni Forradells i Bombardó. També el 2006 se li va lliurar el Premi d'Honor de l'Associació de Veïns de la Sagrera, de mans del president de l'Associació Oleguer Méndez.

El 31 d'agost de 2006 va morir a conseqüència de la malaltia que li havien detectat un temps abans. Encara no tenia 65 anys.

Cal destacar que sempre li va agradar organitzar les activitats de la parròquia i del casal de la Sagrera i alhora participar-hi, amb el seu marit i els seus fills. Tenia grans habilitats socials i una gran capacitat d'organització i gestió. Sempre es va sentir especialment orgullosa de la seva col·laboració a la coral infantil El Reguitzell, i era una persona molt coneguda i estimada al barri.

Marina Clotet ha estat i és un referent de la dona humil que, de manera anònima i desinteressada, ha lluitat per la cultura popular als barris barcelonins.