Quins autors i autores ens visitaran durant el mes de maig?

Literatura. Descobreix els propers protagonistes que ens visitaran als Parlem amb, clubs de lectura i Barcelona Poesia 2024.

Encetem el mes de maig amb la participació de les escriptores Steffi Kremser i Anna Pazos al cicle dedicat a l’ofici del llibre, Les baules del món del llibre. Serà dimecres 8 de maig, a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles.

Aquest mes les biblioteques acolliran diversos Parlem amb. Dimecres 8 de maig, a la Biblioteca Montserrat Abelló, Blanca Busquets presentarà el seu llibre Els dies robats.  També el 8 de maig, a la Biblioteca Gabriel García Márquez, Anna Pacheco conversarà amb l’antropòleg José Mansilla i l’escriptora Yaiza Berrocal al voltant del seu llibre Estuve aquí y me acordé de nosotros. Una historia sobre turismo, trabajo y clase. Dimecres 15 de maig, també a la Gabriel García Márquez, l’escriptor i pintor Manel Baixauli reflexionarà al voltant del fet d’escriure i de la seva obra.  Divendres 17 de maig, a la Biblioteca Montserrat Abelló, Sònia Boj presentarà el llibre L’androide que podia estimar. Dimarts 21 de maig, a la Biblioteca Francesca Bonnemaison, Camila Sosa Villada conversarà sobre la seva novel·la Tesis sobre una domesticación. Dimecres 22 de maig, a la Biblioteca Jaume Fuster, el filòsof Andityas Matos  presentarà la traducció del seu llibre Contrapolíticas de la alquímia.  El mateix dia, a la Biblioteca Montserrat Abelló, José Ángel Mañoso conversarà al voltant del seu llibre Relatos entre líneas. Tot seguit, dimarts 24 de maig, també a la Biblioteca Jaume Fuster, Carlos Javier González Serrano dialogarà amb Albert Lladó amb motiu de la publicació del llibre Una filosofía de la resistencia. Dimarts 28 de maig, a la Biblioteca Gabriel García Márquez, Xavier Güell parlarà sobre la seva última novel•la Shostakóvich contra Stalin. Dimecres 29 de maig, a la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall, Àngels Bayés conversarà al voltant del seu llibre, El secret de la torre Amèlia.

Durant el mes de maig els clubs de lectura també rebran la visita de més autors i autores. Dilluns 6 de maig, la cuinera i escriptora Maria Nicolau i el seu Cuina! o barbàrie visitaran el club de lectura general de la Biblioteca Jaume Fuster. També el 9 de maig, Llucia Ramis i Les possessions aniran al club de la Biblioteca Vallcarca i els Penitents – M. Antonieta Cot. Dimecres 15 maig, a la Biblioteca Trinitat Vella –José Barbero, Juana Dolores recitarà les poetes russes Marina Tsvetàieva i Anna Akhmàtova al club de lectura a mida d’aquesta biblioteca. El mateix dia, Marta Orriols i el seu Aprendre a parlar amb les plantes seran el protagonistes del club general de la Biblioteca Sant Pau – Santa Creu. Dijous 16 de maig, Anna Pazos i Matar el nervi visitaran el club de lectura Petites editorials, grans projectes  de la Biblioteca El Clot – Josep Benet. Dimarts 21 de maig, Irene Pujadas i Els desperfectes aniran al club de la Biblioteca Zona Nord – Mària Sanchez. El mateix dia, Susana Hernández i la seva novel·la Males decisions visitaran el club de novel·la negra de la Biblioteca Montbau – Albert Pérez Baró. Dimecres 22 de maig, serà el torn de Gemma Ruiz Palà i Les nostres mares al club de la Biblioteca El Carmel – Juan Marsé. El mateix dia, Susana Rizo i la seva Memoria del hielo participaran al club Una lectura pròpia de la Biblioteca Montserrat Abelló. Per últim, dijous 23 de maig, Fernanda García Lao i el seu Sulfuro seran els protagonistes del club de lectura Llegim-les de la Biblioteca Francesca Bonnemaison.

Durant Barcelona Poesia hi haurà diverses trobades literàries a la Biblioteca Guinardó – Mercè Rodoreda. Dissabte 18 de maig, el poeta i recitador Andreu Galan serà el protagonista de l’espectacle familiar Qui no sap riure no sap viure. Dimarts 21 de maig, les poetes Raquel Lima i Meritxell Cucurella-Jorba parlaran de la seva poesia a La força de la paraula dita. Dijous 30 de maig, el poeta Antoni Clapés dialogarà a la Biblioteca Joan Miró amb l’obra d’Antoni Tàpies a través de jocs basats en la paraula i en la creació de haikus. Dijous 16 de maig, la Biblioteca Vila de Gràcia – Rosa M. Arquimbau acollirà també el taller familiar La poesia: una finestra oberta al món, conduit per Dani Espresate.

Tancarem el mes,  dimecres 29 de maig, a la Biblioteca Francesc Candel, amb Roser Cabré-Verdiell. L’escriptora conduirà l’acte de lliurament dels premis del Certamen Literari Francesc Candel 2024.