Salut mental

La Biblioteca Montserrat Abelló ha creat el centre d’interès sobre la salut mental amb l’objectiu de donar a conèixer les diverses patologies relacionades amb el cervell, i sensibilitzar la població vers aquest tema i normalitzar-lo.

De la salut mental depèn el benestar emocional, físic i social. Segons l’OMS, una de cada quatre persones tindrà alguna malaltia mental al llarg de la seva vida. Les malalties mentals són alteracions sostingudes que impliquen disfuncions cognitives, emocionals i conductuals.

Ansietat, depressió, esquizofrènia, trastorns obsessivocompulsius, trastorns de la personalitat, bipolaritat, etc., són algunes de les que descobrireu al centre d’interès.

Aquest nou fons inclou coneixements generals, però també dona valor a gèneres de ficció incorporant tota classe d’obres literàries (novel·les, poesia i còmic), així com pel·lícules. Tots aquests documents es poden consultar en aquesta guia de lectura.

La Biblioteca Montserrat Abelló també col·labora amb entitats del barri que treballen amb persones diagnosticades amb alguna malaltia de salut mental, teixint una xarxa de sinergies que enriqueixen aquest nou fons.