En línia: Bibliolab maker. Disseny 2D/3D i prototipatge: reinterpretem la biblioteca

Taller Bibliolab Maker. Els dijous, del 5 de novembre al 3 de desembre. En línia per Youtube.

La biblioteca reprèn una nova edició del Bibliolab maker amb un taller de cinc sessions, per a adults i joves majors de 18 anys. Es treballarà el disseny i prototipat 2D i 3D en dos itineraris:  creació d’una samarreta amb disseny estampat propi d’inspiració arquitectònica i 2D; o creació d’una alternativa d’usos dins de la biblioteca Montserrat Abelló i representació 3D.

Es realitzaran les sessions en línia des del canal de Youtube de WARKSTV  juntament amb l’Ateneu de fabricació de Les Corts. Per tal de poder repassar els continguts des de casa, també podreu accedir a les formacions gravades des del canal de Youtube de Biblioteques de Barcelona

El Bibliolab té com a finalitat l’accés al coneixement a través de l’experimentació i metodologies innovadores i creatives en un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania.

Contingut de les sessions:

1- SESSIÓ INFORMATIVA + SKETCH UP // 5.11.20 de 18 a 20h
Durada: 2h Lloc:En línia. Durant la primera sessió s’informarà sobre els dos itineraris de disseny i prototipat amb l’objectiu de transmetre la informació de caire tècnico-creativa així com la realització d’una masterclass de modelat 3D amb SketchUp des de la seva versió gratuïta i online. També es donaran les claus d’edició d’imatges 2D per a la creació de diferents patrons i estampats.

2- CAPTURA i MODELAT / COMPOSICIÓ // 12.11.20 de 18 a 20h
Durada: 2h Lloc: En línia. Aquí es realitzarà el treball de camp a l’edifici de la biblioteca Montserrat Abelló (enregistrament, observació, connexions, etc.) A la segona part de la sessió es concretaran els prototips a un nivell digital i conceptual.

3- TRADUCCIÓ i PREIMPRESSIÓ // 19.11.20 de 18 a 20h
Durada: 2h Lloc: En línia. Es definiran els aspectes tècnics per a la preimpressió / previsualització així com la connexió amb l’element digital al núvol, en cas que es vulgui incloure un element de realitat augmentada emergent.

4- PROTOTIPAT (I )// 26.11.20 de 17 a 20h
Durada: 3h Lloc: Ateneu de fabricació. Sessió de prototipat i amb l’ajut de les treballadores i treballadors del Fab Lab es dedicaran a fer les proves d’impressió prèvies, calibrat dels dispositius, possibles modificacions, problemes i “handycaps” de tangibilitat.

5- PROTOTIPAT (II) 3.12.20 de 17 a 20h
Durada: 3h Lloc: Ateneu de fabricació. Amb l’ajut de les treballadores i treballadors del Fab Lab es dedicaran a fer les proves d’impressió prèvies, calibrat dels dispositius, possibles modificacions, problemes i “handycaps” de tangibilitat.

A càrrec de WARKS, marca europea d’educació, disseny instruccional i disseny de jocs i videojocs. Impulsada pel seu fundador Miquel Navarro, professional de la innovació educativa i el disseny, que durà a terme la formació juntament amb Toni del Rio, expert en noves tecnologies.

Cal inscripció prèvia a la plataforma Puntxarxa

Taller gratuït. Places limitades.