"Els oficis del llibre" arriba a la recta final a la Biblioteca Gabriel García Márquez

Joves. Jornada professional, formativa i festiva per a joves (18 a 30 anys). Divendres 31 de maig, de 9 a 13.30 h. A la Biblioteca Gabriel García Márquez. Places disponibles!

Tramoia i Biblioteques de Barcelona impulsen la segona edició d’aquesta jornada adreçada a persones joves amb interès professional en el sector literari.

En aquesta edició, Els oficis del llibre, ha programat tres itineraris d’activitats segons les àrees d’escriptura, edició i llibreries i la jornada professional final a la Biblioteca Gabriel García Márquez amb personalitats del món del llibre.
Places disponibles.
INSCRIPCIONS

Aquesta és la programació de la Jornada Professional Els oficis del llibre 2024:

9:30 h. Com es fa un llibre? Que desfilin les protagonistes!
Alba Riera i Iñaki Mur dinamitzaran una sessió on interactuaran de manera humorística amb diversos agents del món del llibre presents a la sala.

11 h. Un cafè amb…
Espai de conversa informal amb representants dels diferents oficis del sector llibreter per a preguntar-los tot el que us intrigui de la seva professió.
Cristina Domènech – Directora de La Setmana del Llibre en Català
Míriam Cano – Escriptora i traductora
Marc Cerrudo – Escriptor i cap de comunicació de la llibreria Altaïr
Nadia Hafid – Escriptora i il·lustradora
Julián Figueres – Bibliotecari de la Gabriel García Márquez
Mireia Munmany – Directora d’Espais Escrits
Ana Glòria Mocé – Cap d’Innovació i de Foment de la Lectura al Dep. de Cultura

12 h. Confessionari editorial
En aquesta taula rodona moderada per la periodista Carlota Rubio, tres professionals de l’edició s’atreviran a compartir intríngulis, anècdotes, advertències i consells del seu ofici.
Miquel Adam – La Segona Perifèria
Blanca Pujals – Viena edicions
Marina Llompart – L’Altra Tribu

13 h. Qui vol ser literari?
Els Experts, Laia Vidal i Roger Seró, dinamitzaran un concurs de preguntes sobre el sector literari. Qui l’encerta, l’endevina… i té premi!

El programa “Els oficis del llibre” està adreçat a persones joves d’entre 18 i 30 anys amb interès professional en l’àmbit literari i té per objectiu donar-los eines i un espai per a tenir una presa de contacte amb professionals del sector des d’un ambient proper i distès al mateix temps que rigorós. Va tenir lloc per primera vegada el 2023 en el marc del projecte de Tramoia “Lectures en ruta”, com a prèvia a les sortides de descoberta literària arreu del territori de parla catalana, i es va fer a la Biblioteca Gabriel García Márquez de Barcelona amb un centenar de participants que van esgotar l’aforament previst.

En aquesta segona edició s’ha teixit una aliança amb Biblioteques de Barcelona i s’ha ampliat el programa, que s’ha dividit en tres itineraris professionals: edició, escriptura i llibreries, amb activitats gratuïtes que han tingut lloc del 13 al 31 de maig a diferents espais literaris de la ciutat.