Exposició: "Lectors erràtics: Una mirada alternativa a la Fundació Antoni Tàpies”

Exposició art. Des de l'11 de novembre fins el 31 de desembre. Al vestíbul de la biblioteca. Entrada lliure.

L’exposició “Lectors erràtics: Una mirada alternativa a la Fundació Antoni Tàpies” (Treball de la Càpsula Alterarte sobre Ariella Aïsha Azoulay. Errata) es pot visitar a partir del dimecres 11 de novembre a la tarda fins el 31 de desembre. 

La Biblioteca Montserrat Abelló acull a la seva planta baixa l’exposició: “Lectors erràtics: Una mirada alternativa a la Fundació Antoni Tàpies”. Es tracta d’un treball a partir de les pràctiques de l’artista israeliana Ariella Aïsha Azoulay, que va exposar la seva obra Errata a la Fundació Antoni Tàpies. Les propostes d’aquesta artista es basen en el dret a interrogar els relats històrics a partir de la intervenció dels elements d’aquests relats, destacant-ne l’ús de la fotografia, i posant en qüestió l’objecte documental i fotogràfic com a prova històrica irrefutable, subratllant-ne així les seves contradiccions.

L’exposició convida a analitzar com es pot revertir el coneixement establert i generar una reflexió i relectura de la història explicada, a través d’un element quotidià, en aquest cas, les notícies del diari. A les seves pàgines s’han incorporat diferents maneres de qüestionar els seus continguts.

Les càpsules Alterarte del Centre de Formació i Prevenció de Mataró apropen la cultura al col·lectiu de salut mental treballant dins la Fundació Antoni Tàpies amb la participació de Grup CHM Salut Mental i Fundació Els tres turons.