Quins escriptors i escriptores ens visitaran a l’abril?

Literatura. Us convidem a descobrir els noms i les dates dels properes trobades amb autors i autores a Biblioteques de Barcelona.

El primer protagonista serà Jorge Riechmann. El poeta dialogarà amb Núria Bendicho i farà una lectura, amb la també poeta Laia Llobera, el dimecres 3 d’abril, a la Biblioteca Jaume Fuster.  Tot seguit, dijous 4 d’abril, a la Biblioteca Francesca Bonnemasion, Anna Caballé i Jordi Amat presentaran la traducció al català de Maria Antonieta de Stefan Zweig. A l’endemà, divendres 5 d’abril, a la Biblioteca Gabriel García Márquez, Marc Giró, Enric Bou i Tamara Djermanović presentaran L’altra Venècia de Predrag Matvejević.

Biblioteques de Barcelona acollirà durant el mes d’abril diversos Parlem amb. Dimecres 10 d’abril, a la Biblioteca Jaume Fuster, Joël Dicker conversarà sobre la seva darrera novel·la Un animal salvatge. El mateix dia, a la Biblioteca Guinardó  – Mercè Rodoreda, Yolanda Castaño, Premi Nacional de Poesia 2023 participarà al Festival Nudo.

Durant el mes d’abril els clubs de lectura rebran la visita de més autors i autores. Dimarts 2 d’abril, Andrea Genovart i el seu Consum preferent  visitaran el club de lectura Històries urbanes de la Biblioteca Barceloneta – la Fraternitat. Dimarts 16 d’abril serà el torn d’Albert Pijuan i la seva novel·la Franctirador al club de lectura general de la Biblioteca Ramon d’Alòs – Moner. Dimecres 24 d’abril, a la Biblioteca Montserrat Abelló, Anna Maria Villalonga i seu llibre Encara maten els cavalls seran els protagonistes del club de lectura Una lectura pròpia. Dijous 25 d’abril, també a la Biblioteca Montserrat Abelló, Javier Pérez-Andújar i Paseos con mi madre visitaran el club de lectura general. Per últim, dimarts 30 d’abril, a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles, Miren Agur Meabe visitarà el club de lectura de literatura basca per comentar Quema de huesos.

Un any més, com a pròleg de la diada de Sant Jordi, Biblioteques de Barcelona oferirà els Diàlegs de Sant Jordi un espai de trobada entre autors i lectors. Converses amb escriptors d’arreu a partir d’afinitats en les seves darreres obres.

El primer diàleg serà el dilluns, 15 d’abril, a la Biblioteca Jaume Fuster. Mircea Cărtărescu conversarà al voltant de Dietaris 1990-2017 (Lleonard Muntaner Editor, 2024), concebut com un diàleg amb ell mateix, és la cartografia més extensa i complexa de la  ment de Cărtărescu.

Dimarts, 16 d’abril, a la Biblioteca Gabriel García Márquez, Andrea Genovart i Greta García dialogaran al voltant de Consum preferent (Anagrama, 2023) i Solo quería bailar (Tránsito, 2023). Dues novel•les que qüestionen les dinàmiques econòmiques i socials a través d’un llenguatge autèntic i sense complexos.

Dimecres, 17 d’abril, a la Biblioteca Esquerra de l’Eixample – Agustí Centelles,  Lucía Lijtmaer i Rodrigo Fresán parlaran sobre les novel•les Casi nada que ponerte (Editorial Anagrama, 2023) i El estilo de los elementos (Random House, 2024). Dues novel•les molt diferents, però amb un tema en comú: la memòria i la seva recuperació.

Dijous, 18 d’abril, a la Biblioteca Jaume Fuster, Henry Marsh conversarà al voltant de les seves memòries, Al final, asuntos de vida o muerte (Ediciones Salamandra, 2023), on indaga en el que succeeix quan algú que ha lluitat en primera línia contra el càncer s’enfronta amb el que podria ser la seva sentència final.

Divendres, 19 d’abril, a la Biblioteca Francesca Bonnemaison, Roser Vernet i Mar García Puig dialogaran al voltant de Lo mig del món (Club Editor, 2023) i La història dels vertebrats (La Magrana, 2023). Dues autores que han rebut el Premi Ciutat de Barcelona i que fan de la seva literatura un acte polític.

Dissabte, 20 d’abril, a la Biblioteca Jaume Fuster, Sergi Pàmies i Carlota Gurt parlaran sobre els seus llibres de relats A les dues seran les tres (Quaderns Crema, 2023) i Biografia del foc (Edicions Proa, 2023). Dos autors que revitalitzen el gènere del conte amb històries que ens qüestionen la nostra realitat més immediata.

Diumenge, 21 d’abril, a la Biblioteca Jaume Fuster, Hernán Díaz i Jordi Puntí conversaran al voltant de les seves novel•les Fortuna (Editorial Anagrama/Edicions del Periscopi, 2023) i Confeti (Edicions Proa, 2024). Dues novel•les situades als Estats Units de principis i mitjans del segle XX en què els protagonistes de les seves històries s’impregnaran de la voluptuositat d’un segle ple de promeses i miratges.

Dilluns, 22 d’abril, al Born Centre de Cultura i Memòria, tindrà lloc el Pregó de la Lectura 2024, a càrrec de David Walliams.

Finalment, dimarts, 23 d’abril i també a la Biblioteca Gabriel García Márquez, Joana Marcús parlarà de Les llums de febrer (Montena, 2023). El quart i últim llibre de la saga Mesos amb tu, l’esperadíssim final de la saga juvenil que ha enamorat centenars de milers de lectors.