Els cicles temàtics ara en línia

Cicles temàtics. Aquesta tardor les Biblioteques de Barcelona us ofereixen 4 cicles temàtics virtuals sobre temes com l'emergència climàtica, el cinema documental, Llatinoamèrica i la ciència-ficció.

Visions de la ciència. Com fer front a l’emergència climàtica. Del 5 d’octubre al 30 de novembre.
La mitigació i adaptació al canvi climàtic és un dels grans reptes del nostre temps. Un dels seus aspectes clau és el desafiament energètic. I més concretament, com capgirar la dependència energètica dels combustibles fòssils.

Amèrica llatina: Literatura, ciutats i revoltes. Del 8 d’octubre al 17 de novembre.
A vegades molt allunyats de les representacions literàries i artístiques de la ciutat llatinoamericana, i potser en altres molt fidels, els nous moviments socials, indígenes o feministes tracen un nou mapa urbà de carrers en revolta i lluites urgents al continent. I d’això tracta aquest cicle temàtic literari.

La invasió de la ciència-ficció. Del 29 d’octubre al 3 de desembre.
Un cicle de xerrades i sessions de contes per a adults que té com a objectiu donar a conèixer i apropar al gran  públic aquest gènere literari que ja compta amb més de dos segles d’història i s’ha convertit en un dels pilars de la cultura del nostre temps.

Música per als teus ulls, Del 26 d’octubre al 5 de novembre.
El documental musical va néixer a mitjans dels anys seixanta com a plataforma per explicar històries humanes i artístiques amb la música i el cinema com a fil conductor. Un recorregut que ha anat agafant embranzida gràcies, en part, al festival In-Edit.