Acte d’homenatge a Aurora Díaz Plaja

Homenatge. La biblioteca homenatja la figura d'Aurora Díaz Plaja amb un acte on hi participen Teresa Mañà, Núria Ventura i Aurora Vall. L’acte inclourà una lectura de fragments de la seva obra a càrrec de Ruth Vilar

La Biblioteca Nou Barris – Aurora Díaz Plaja homenatja a l’escriptora i bibliotecària Aurora Díaz Plaja.

L’Univers d’Aurora Díaz Plaja
Activitats infantils i familiars en homenatge a Aurora Díaz Plaja
Dijous 16 de maig, a les 17.30 h

La Biblioteca Nou Barris vol celebrar el seu bateig amb una sèrie d’activitats infantils i familiars. Narradors i artistes ens aproparan a l’obra dedicada a infants d’Aurora Díaz Plaja, bibliotecària i escriptora. Narració de contes de l’autora a càrrec de Mertxe París i musicats per Heura Gralla.

Acte d’homenatge a Aurora Díaz Plaja
Dijous 16 de maig, a les 19 h

En aquest acte d’homenatge hi participaran les bibliotecàries Teresa Mañà, Núria Ventura, excap de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació, i Aurora Vall, professora de la Facultat d’Informació i Mitjans Audiovisuals, grans coneixedores de l’obra d’Aurora Díaz Plaja.

L’acte inclourà la projecció del vídeo “Aurora Díaz Plaja: llegir per fer llegir” de Raquel Garcia i Maria Escribano i una lectura de fragments de la seva obra a càrrec de Ruth Vilar, escriptora, directora teatral i membre de la companyia Cos de Lletra.

Recentment  sis biblioteques de Barcelona han actualitzat el seu nom i inclouran el nom de sis dones rellevants del món del llibre i la cultura o de l’entorn veïnal i associatiu. L’escriptora i bibliotecària Aurora Díaz Plaja dona nom a la Biblioteca Nou Barris – Aurora Díaz Plaja

Aurora Díaz Plaja 
(Barcelona, 7 d’agost de 1913 — Barcelona, 8 de desembre de 2003)

Bibliotecària i escriptora. Durant la seva vida, Díaz Plaja va destacar per la seva incansable dedicació a fomentar el plaer de llegir entre els joves i els infants. Un dels seus primers projectes va ser la col·laboració en l’organització del Bibliobús durant la Guerra Civil, que portava llibres a les zones de conflicte per animar la lectura en temps difícils.

Després de la guerra, va continuar amb la seva tasca de promoció lectora, impulsant la Biblioteca del Port durant la dècada de 1940. Més endavant promouria la creació de biblioteques infantils a diversos parcs de Barcelona, com les biblioteques: Lola Anglada i Josep Folch i Torres. A més, va participar activament en el panorama literari català, col·laborant en publicacions com Serra d’Or i El Món. I també en la creació de textos teòrics sobre biblioteconomia. El 1982 organitzà la primera exposició del Llibre Infantil en Català a la Internationale Jugendbibliothek de Múnic.

Com a escriptora, Díaz Plaja va crear diverses obres destinades al públic infantil, reflectint els valors de la cultura catalana i la seva preocupació per l’educació dels més joves.

Pel seu compromís amb la literatura infantil, va rebre diversos reconeixements, com el premi de Crítica de literatura infantil del Ministeri de Cultura el 1964, la Creu de Sant Jordi el 1998 i la Medalla al mèrit artístic d’or el mateix any. La seva figura continua sent una referència cabdal per a les biblioteques i la lectura a Catalunya.