Juguem a la biblioteca i a casa! Selecció de la setmana

Selecció setmanal de jocs. T'agraden els jocs de taula? Cada setmana una selecció de jocs en línia i com construir-ne algun a casa 

Cada dijous a la biblioteca ens ho passàvem d’allò més bé jugant a jocs de taula, per no perdre aquest bon costum, cada dijous us oferim una recopilació de jocs de taula en línia amb què podeu entretenir-vos des de casa. 

A més, cada dijous, entra al nostre Instagram i participa al joc de preguntes i respostes sobre una temàtica diferent. B9B Quiz, Confinats ed.

Des de la Biblioteca Nou Barris seguim oferint-vos propostes per mantenir-vos actius durant el confinament, aquest mes de maig us hem preparat un “quiz”, un joc de preguntes i respostes on heu d’escollir la resposta correcta entre les que us proposem. Cada setmana una temàtica diferent relacionada amb la biblioteca.

Aquí teniu la selecció de jocs de taula d’aquesta setmana! 

Es creu que va néixer a l’antic Egipte i que va ser portat a la Península Ibèrica pels musulmans. També el podeu trobar amb el nom àrab de quirkat o al-quirkat. En arribar a Occitània es va fusionar amb els taulers d’escacs i va originar el joc de les dames. Existeixen nombroses variants arreu del món. A l’enllaç pots trobar tant l’explicació del funcionament, com el material que necessites o com construir el joc. A partir de 5 anys.

Joc tradicional a les illes Hawaii. El tauler de joc està compost de files i columnes, com un tauler d’escacs. No obstant això, pot tenir tantes files i columnes com vulguis.A l’enllaç pots trobar tant l’explicació del funcionament, com el material que necessites o com construir el joc. A partir de 8 anys.

Joc amb semblances amb els escacs i les dames. Possiblement sigui un joc d’origen víquing. Ja apareix en un llibre islandès cap a l’any 1300. En aquest joc s’enfronten, com bé diu el títol, una guineu i 17 oques. A l’enllaç pots trobar tant l’explicació del funcionament, com el material que necessites o com construir el joc. A partir de 5 anys.

Joc d’estratègia d’origen coreà, de captures de fitxes que permet partides curtes i que és molt senzill.A l’enllaç pots trobar tant l’explicació del funcionament, com el material que necessites o com construir el joc. Per totes les edats

Construeix el teu joc

  • Finalment recomanem aquest enllaç, on podràs trobar tot un seguit de jocs tradicionals fets amb materials reciclats. Això també ens servirà com a exemple per utilitzar aquests materials i tècniques per fabricar qualsevol joc.

https://totnens.cat/jocs-de-taula-amb-taps-de-plastic-reciclats/

Selecció dels jocs de les setmanes anteriors: 

21 maig – 27 maig

14 maig – 20 maig

7 maig – 13 maig

30 abril – 6 maig

23 abril – 29 abril

16 abril – 22 abril

9 abril – 15 abril

2 abril – 8 abril

Ens podeu donar un cop de mà i enviar-nos un comentari a la notícia que trobareu penjada a Facebook cada dijous amb les vostres propostes, les revisarem i afegirem nous jocs en línia i així, entre tots, farem gran el recull dels #jocsalabiblio.  

https://www.facebook.com/bibnoubarris