Juguem a la biblioteca i a casa! Selecció de la setmana

Selecció setmanal de jocs. T'agraden els jocs de taula? Cada setmana una selecció de jocs en línia i com construir-ne algun a casa 

Cada dijous a la biblioteca ens ho passàvem d’allò més bé jugant a jocs de taula, per no perdre aquest bon costum, cada dijous us oferim una recopilació de jocs de taula en línia amb què podeu entretenir-vos des de casa. 

A més, cada dijous, entra al nostre Instagram i participa al joc de preguntes i respostes sobre una temàtica diferent. B9B Quiz, Confinats ed. / desfasats ed.

Des de la Biblioteca Nou Barris seguim oferint-vos propostes per mantenir-vos actius durant el confinament, aquests mesos us hem preparat un “quiz”, un joc de preguntes i respostes on heu d’escollir la resposta correcta entre les que us proposem. Cada setmana una temàtica diferent relacionada amb la biblioteca.

Aquí teniu la selecció de jocs de taula d’aquesta setmana! 

Es tracta d’un joc educatiu musical, una mena de Memory on les cartes a emparellar són el dibuix d’un instrument i, vet aquí la diferència, l’àudio del so que aquest instrument fa. D’una banda exercita la memòria però també ajuda a aprendre i diferenciar els sons dels diferents instruments. Per a infants.

Cluedo és un joc de taula clàssic en el qual els participants han de fer de detectius, resoldre un crim i trobar-ne el culpable.

Doncs Buscando a Firulais és una versió d’aquest clàssic amb un plantejament actualitzat: durant el confinament pel Coronavirus algú ha robat en Firulais, el gos del veí, es tracta de trobar al culpable i retornar el gos, sa i estalvi, al seu propietari. 

És un joc per a totes les edats (tot i que es recomana que hi hagi mínim un adult) i entre 1 i 4 jugadors. La partida pot durar de 2 a 5 hores. Es juga en línia i és gratuït. Es pot jugar en equip des d’un mateix lloc o per videoconferència i es recomana fer-ho des de l’ordinador,  millor que no pas amb el mòbil, ja que durant la investigació s’haurà de fer servir diversos programes informàtics (Google Maps, Paint, navegador…).  Haureu de revisar fotografies i tota classe de proves, interrogar veïns i sospitosos… una labor d’investigació àrdua i gairebé real.

Tots hem intentat fer un cub de Rubik en algun moment de la vida, alguns amb més traça i d’altres no tanta, ara tenim l’oportunitat de continuar intentant-ho de manera virtual. La mecànica és la mateixa: a força de girar i girar els sis costats del cub hem d’aconseguir que cada cantó quedi d’un sol color. 

Les instruccions estan en anglès però no importa perquè es juga de manera totalment intuitiva: primer cliquem a “shuffle” per a que es barregi, és automàtic, i a continuació podem moure’l en qualsevol direcció arrastrant amb el cursor.  

Aquest és un joc on els jugadors han d’administrar diversos restaurants, planificant i preparant els menús, servint als clients i gestionant els calerons guanyats.

Ofereix un ampli ventall d’establiments, des de pastisseries a pizzeries o restaurants indis, xinesos i de qualsevol part del món. També permet practicar diferents tècniques culinàries amb tota classe d’estris i aparells. A més s’han de decorar els locals i pensar les millors estratègies per fidelitzar i tenir contents els clients. I sobretot, com millor siguin la vostra cuina i els vostres plats, millors resultats aconseguireu!

És un joc gratuït però cal baixar-se l’aplicació.

Construeix el teu joc

Aquest joc és prou conegut, tan com Scrabble com sota el nom traduït Aparaulats.

A partir de les fitxes de lletres de l’alfabet, amb diferents valors cadascuna, l’objectiu és aconseguir la major quantitat de punts formant paraules connectades entre si.

En aquesta web trobareu instruccions per a construir el vostre propi Scrabble casolà, molt interessant pels més petits que estan començant a aprendre a llegir, a reconèixer lletres, síl·labes i a jugar amb les múltiples combinacions que en poden fer.

Selecció dels jocs de les setmanes anteriors: 

18 juny – 24 juny

11 juny – 17 juny

4 juny – 10 juny

28 maig – 3 juny

21 maig – 27 maig

14 maig – 20 maig

7 maig – 13 maig

30 abril – 6 maig

23 abril – 29 abril

16 abril – 22 abril

9 abril – 15 abril

2 abril – 8 abril

Ens podeu donar un cop de mà i enviar-nos un comentari a la notícia que trobareu penjada a Facebook cada dijous amb les vostres propostes, les revisarem i afegirem nous jocs en línia i així, entre tots, farem gran el recull dels #jocsalabiblio.  

https://www.facebook.com/bibnoubarris